Odotettu tarjouskilpa on käynnistynyt, mikäli The Timesin tietoja on uskominen.

Lehti kertoo verkkosivuillaan, että Stoke on tehnyt 12 miljoonan punnan (noin 14 miljoonaa euroa) tarjouksen Middlesbrough’n Ben Gibsonista. Toppari kiinnostaa laajalti, sillä hänen perässään ovat tiettävästi ainakin Leicester ja West Brom. Myös Chelsea, Liverpool ja Tottenham ovat tarkkailleet pelaajaa, mutta eivät välttämättä ole osallistumassa huutokauppaan.

Miksi Gibson sitten on niin kiinnostava tapaus?

Vaikkei mies enää ole ihan nuori (24-vuotias), hänessä on rutkasti potentiaalia. Viime kausi oli Gibsonille uran ensimmäinen Valioliigassa, mutta se ei näkynyt otteissa. Englantilainen pelasi kypsästi sarjakauden jokaikisen minuutin Boron takalinjoilla. Hyvät otteet poikivat ensimmäiset kutsut Englannin A-maajoukkueeseen maalis- ja kesäkuun otteluihin.

Gibson on Boron oma kasvatti. Vaikka hänen sopimuksensa ulottuu kesään 2021, seura tietää menettävänsä pelaajan hyvin todennäköisesti. Siirtoneuvotteluja käydään osittain perhepiirissä, sillä Boron puheenjohtaja ja omistaja Steve on samalla Gibsonin setä.

Timesin tietojen mukaan Boro ei kuitenkaan aio luopua Gibsonista kovin halvalla. Se tietää olevansa kuskin paikalla, sillä halukkaita ottajia on useampia. Seurassa ilmeisesti toivotaan tarjousta, joka ylittäisi 20 miljoonan punnan (23 miljoonaa euroa) rajapyykin. Tällä hetkellä Boron ennätysmyynnin titteliä pitää hallussaan Yakubu Aiyegbeni, jonka seura myi kymmenen vuotta sitten Evertoniin 16,5 miljoonalla eurolla.