Uutisoimme aiemmin, että Chelsea ja Manchester United olisivat kiinnostuneet Robert Lewandowskista. Bayern Münchenissä asiaa ei katsota hyvällä.

Joidenkin tietojen mukaan Chelsea ja United olisivat jo ottaneet yhteyttä ja käyneet jonkinlaisia neuvotteluja Lewandowskin edustajan kanssa. Kansainvälisten siirtosääntöjen mukaan ensin seurojen on päästävä neuvotteluissa yhteisymmärrykseen ja vasta sitten ostava seura saa neuvotella pelaajan kanssa. Tähän Bayern on valmis vetoamaan.

– Lewandowski ei halua lähteä Bayernista. Emme ole keskustelleet minkään seuran kanssa, emmekä keskustele, Bayernin tiedotteessa sanottiin.

– Lewandowskin sopimus umpeutuu vuonna 2021. Hän allekirjoitti sopimuksen melko hiljattain. Jos muut seurat neuvottelevat pitkän sopimuksen omaavan pelaajan kanssa, heitä uhkaa FIFA:n rangaistus.

Lewandowskin tyytymättömyys Bayerniin on perua viime kauden lopusta. Puolalaisella oli mahdollisuus Bundesliigan maalikuninkuuteen, mutta lopulta hän hävisi kilpailun yhdellä osumalla Borussia Dortmundin Pierre-Emerick Aubameyangille. Lewandowskin mukaan häntä ei autettu tarpeeksi.

– En ollut tyytyväinen siihen, miten joukkueeni tuki minua. Olin pettynyt joukkueeni asenteeseen, hyökkääjä sanoi tuolloin The Timesin mukaan.

– En ole koskaan nähnyt häntä niin pettyneenä. Robert sanoi minulle, ettei hän saanut tukea ja ettei valmentaja (Carlo Ancelotti) auttanut häntä voittamaan maalikuninkuutta viimeisessä ottelussa, Lewandowskin agentti Maik Barthel puolestaan sanaili.

28-vuotias Lewandowski iski viime kaudella 47 ottelussa 43 maalia ja antoi kymmenen maalisyöttöä, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan.