Liverpool rikkoi eilen toista kesää putkeen siirtoennätyksensä. Viime kesänä Anfieldille saapui Sadio Mane. Nyt riveihin hankittiin AS Roman pikakiituri Mohamed Salah.

Katsotaanpa, millaisesta kaverista Liverpool pulitti 42 miljoonaa euroa?

Chelsea-flopista Italian eliittiin

25-vuotias Salah muistetaan aiemmin Valioliigasta muutaman vuoden takaa Chelsean riveistä. Blues osti tuolloin egyptiläisen tammikuussa 2014 Baselista pelattuaan sveitsiläisseuraa vastaan Mestarien liigassa. Salah ei kuitenkaan Chelseassa vakuuttanut ja pelaaja mahtui 13 sarjaottelussa vain kuudesti lontoolaisten avaukseen.

Salahin tapauksessa lopulta auttoi maisemanvaihdos Italiaan. Ensin lainalle Fiorentiinaan ja sieltä kaudeksi 2015-16 Romaan. Italian pääkaupungissa laiturin potentiaali tuli viimein esiin egyptiläisen iskettyä jo ensimmäisellä kaudellaan seurassa 14 maalia.

[readmore from=Mohamed-Salah]

Viimeisin vuosi oli puolestaan Salahin uran paras. Laitahyökkääjä takoi 29 sarjaotteluun 15 maalia ja keräsi lisäksi 11 maalisyöttöä. Samalla Roma johdatettiin takaisin Mestarien liigaan.

Liverpooliin istuva taituri

Se siitä taustoituksesta. Entäpä millaisen pelaajan Liverpool saa Salahista?

Vastaus tähän kysymykseen on salamannopean manageri Jürgen Kloppin näköisen laitalinkin. Saksalainen käytti jo Dortmundissa hyväkseen Marco Reusin kaltaisia vikkeliä laitahyökkääjiä. Salah istuukin mainiosti Manén rinnalle hyökkäävään pelitapaan.

Salahin tulo antaa myös brassitaituri Philippe Coutinholle mahdollisuuden pudottautua omimmalle paikalleen kärjen alapuolelle jakelemaan syöttöjä hyökkäävän keskikenttäpelaajan roolissa. Kun kärjessä on vielä Roberto Firmino, vastustajien puolustajilla tulee olemaan tätä Reds-miehistöä vastaan tolkuton kiire.

Salahin suurin valtti on pikajuoksijakuningas Usain Boltiinkin verrattu nopeus (lue uutinen), mutta löytyy niitä muitakin apuja. Egyptiläinen on erityisen taitava pallon kanssa, joka näkyy näyttävissä harhautuksissa ja haastoissa. Lisäksi laiturin viime vuosien maalimäärät kielivät kohtuu hyvistä viimeistelytaidoista.

Salahin viimeiset kaksi kautta Romassa ja ominaisuudet kertovat, että Chelsea ampui hutilaukauksen todellisesta lahjakkuudesta. Liverpoolille Italiassa kukkaan puhjenneella egyptiläisellä on potentiaalia olla seuraava profiilipelaaja jatkumona vakuuttavan avauskauden pelanneelle Manélle.

Kloppin käsissä Salah saa uuden mahdollisuuden onnistua Valioliigassa. Nyt tarjolla on myös vakiorooli avauksessa. Kaiken kruununa Reds pelaa taas Mestarien liigaa.

Kaikki merkit viittavat siihen, että tällä kertaa mies on tullut Englantiin jäädäkseen.