Burnleyn ex-pelaaja Peter Leebrook, 48, on innoissaan seuran viime vuosien saavutuksista.

Leebrookin mukaan suuri osa kiitoksesta kuuluu manageri Sean Dychelle, joka on tuonut seuraan oikeanlaisen kulttuurin.

– On mahtavaa nähdä heidät siellä, mutta on mahtavaa nähdä, että he ovat tehneet sen oikealla tavalla. Hitaasti ja kunnolla, he eivät ole veloissa, entinen laitapuolustaja toteaa Lancashire Telegraphin mukaan.

– Sean Dyche on saanut pelaajat sitoutumaan kulttuuriin, mikä on valtava asia, se on suuri asia meille. Luen paljon juttuja Sean Dychesta, ja iso osa siitä koskee kulttuuria ja pelipaidalle ja seuralle pelaamisesta, hän jatkaa.

– He menevät kouluihin ja sairaaloihin. Kyse ei ole vain siitä, että he panevat paidan päälleen ja nostavat palkkansa. He pelaavat jollekin suuremmalle. Siksi hän on mielestäni tehnyt loistotyötä. Tietysti joukkueen valitseminen ja taktiikka on osa sitä, mutta suurin osa on mielestäni kulttuuri.

Päättyneellä kaudella Burnley onnistui säilyttämään pääsarjapaikkansa ensimmäisen kerran yli 40 vuoteen. Seuraava haaste on vakiinnuttaa paikka Valioliigassa ja pitää avainpelaajista kiinni.

– Burnleyssä rakastan sitä, että se on OK, vaikka he putoaisivat. Ongelmia ei tule, kukaan ei vaadi kenenkään päätä vadille. Monessa muussa seurassa toiminta on raha- ja tuloskeskeistä, mutta mielestäni Burnleyssä kyse on muustakin, Leebrook miettii.

– Nyt he ovat pysyneet sarjassa kerran ja toivottavasti he pystyvät rakentamaan sen varaan ja käyttämään sitä kokemusta – tekemään sen, mitä Stoke ja West Brom ovat tehneet.