The Guardian kertoo, että Bournemouth on hyvin lähellä viimeistellä seurahistorian kalleimman pelaajaoston. Seura on hankkimassa takaisin Chelseasta viime syyskaudella Bournemouthissa lainalla pelannutta Nathan Akéa. Neuvottelut ovat jo loppusuoralla, ja hiomatta on enää pieniä yksityiskohtia.

Akén hinnaksi kerrotaan 20 miljoonaa puntaa, eli noin 22,7 miljoonaa euroa. Viisivuotinen sopimus on määrä allekirjoittaa vielä ennen viikonloppua.

22-vuotiaasta hollantilaisesta ovat olleet kiinnostuneet myös West Bromwich, Newcastle, Southampton, West Ham ja useammat ei-englantilaiset seurat. Bournemouth on siis tekemässä melkoista kaappausta.

Aké pelasi loistavan syyskauden syksyn yllätysjoukkueen riveissä ja manageri Eddie Howe pettyikin pahemman kerran, kun Chelsea kutsui tammikuussa lainapelaajansa takaisin. Bournemouth yritti ostaa Akén jo siirtoikkunan takarajalla, mutta tuolloin vielä tuloksetta.

Chelsea hankki Akén Feyenoordista tämän ollessa vasta 16-vuotias. Iän karttuessa toppari janoaa kuitenkin säännöllisiä peliminuutteja, eikä Chelsea pysty niitä hänelle lupaamaan. Kevätkaudella luotto oli erittäin vähissä, sillä Aké sai pelata vain kolmessa FA Cupin ottelussa sekä yhdessä valioliigapelissä. Senkin hän pelasi Chelsean mestaruuden jo varmistuttua.

Hollannin maajoukkueessa Aké debytoi toukokuussa.