AFC Bournemouth on allekirjoittanut pelaajasopimuksen Jermain Defoen, 34, kanssa.

Defoe saapuu Vitality Stadiumille ilmaisella siirrolla. Hän allekirjoitti Bournemouthin kanssa kolmivuotisen sopimuksen.

Defoe maalasi viime kaudella 15 valioliigamaalia Sunderlandin paidassa. Englannin maajoukkuevalmentaja Gareth Southgate, 46, nosti hänet mukaan myös MM-karsintoihin.

Yhteensä Defoe on edustanut maataan 57 ottelussa, joissa hän on tuottanut the Three Lionsille 20 katiskaa.

Veteraanihyökkääjä pelasi the Cherriesissä viimeksi teini-ikäisenä. Lainasesongilla 2000–2001 hän takoi seuraennätyksen paukuttamalla maalin kymmenessä peräkkäisessä ottelussa.

– On hienoa palata tänne, ja odotan tätä haastetta, Defoe kertoi tiedotteessa.

– Kun sain mahdollisuuden siirtyä Bournemouthiin, tiesin, että tämä olisi oikea paikka. Se oli helppo valinta minulle. Pääsin huippuseuraan huippuvalmentajan alaisuuteen.

– Bournemouthin kannattajat tietävät, että annan aina kaikkeni, kun pääsen kentälle. Voin taata, että teen maaleja, Defoe uhosi.

– Tämä on valtava hetki tälle seuralle. Otimme jälleen askeleen oikeaan suuntaan, Bournemouthin manageri Eddie Howe säesti.

– Haluamme tuoda pelaajia, joilla on suuri vaikutus. Haluamme nousta huipulle ja uskomme, että tarvitsemme juuri Jermainin kaltaista kliinistä maalintekijää, joka on jo osoittanut tasonsa.

– Olemme tunteneet hänet jo pitkään. Työskentelimme hänen kanssaan, kun hän vasta aloitteli uraansa. Olen seurannut hänen uraansa siitä lähtien ja voin nyt ilokseni todeta, että hän edustaa Bournemouthia, Howe jatkoi.

– Heti kun kuulimme, että Jermain on vapaana, halusimme mahdollistaa tämän siirron, Bournemouthin toimitusjohtaja Neill Blake päätti.