Sunderlandin uusi manageri Simon Grayson, 47, on asettanut tavoitteeksi perinteikkään seuran paluun korkeimmalle sarjatasolle, kertoo Sunderland Echo.

Entinen Blackpoolin, Leedsin, Huddersfieldin ja Prestonin luotsi ei ole vielä päässyt manageroimaan Valioliigassa.

David Moyesin korvanneen Graysonin mielestä brittimanagerit eivät saa tarpeeksi mahdollisuuksia Valioliigassa.

– On tietyllä tavalla surullinen syytös brittijalkapalloa kohtaan, että nostaminen seuran Mestaruussarjasta on ainoa tapa, jolla brittimanageri voi saada työn Valioliigassa, hän miettii.

Graysonin mukaan Bournemouthin Eddie Howe ja Burnleyn Sean Dyche ovat tämän hetken parhaat kotimaiset managerit.

– En näe, että kovinkaan montaa Mestaruussarjan manageria napattaisiin Valioliigaan. Haluaisin ajatella, että managerit saisivat parhaan mahdollisuuden. Valioliigan kaksi parasta manageria – Eddie Howe ja Sean Dyche – ovat brittejä, mutta he saivat mahdollisuuden vain siksi, koska he nostivat joukkueensa ylös.

– Se on tavoite, ja jokainen manageri Mestaruussarjassa tietää, että ainoa tapa päästä Valioliigaan on nostaa joukkue ylös. Se on minun tavoitteeni.

Grayson on jo kokenut manageri, jonka tilillä on yli 600 peliä. Sunderland esitti miehelle tarjouksen, josta hän ei yksinkertaisesti voinut kieltäytyä.

– Puhelimeni on käynyt kuumana, kun pelaajat, managerit ja kaverit ovat toivottaneet minulle onnea. He sanovat minun ansaitsevan mahdollisuuden luotsata tätä seuraa niin suurella näyttämöllä. Annan kaiken tarvittavan menestyksen eteen.