Swansean kannattajilla on epäilemättä todella hyviä muistoja norsunluurannikolaisesta kärkimiehestä Wilfried Bonysta. Bony ehti pelata Joutsenissa vain puolitoista kautta, mutta tuona aikana hän teki maalin keskimäärin joka toisessa ottelussa – 35 maalia 70 pelissä.

Swansea maksoi Bonysta hollantilaiselle Vitesselle seuran ennätyssiirtosumman 12 miljoonaa puntaa kesällä 2013, mutta sai rahansa yli kaksinkertaisena takaisin tammikuussa 2015. Tuolloin Manchester City lunasti Bonyn pelaajaoikeudet neljäksi vuodeksi 28 miljoonalla punnalla.

28-vuotiaan Bonyn aika Cityssä on kuitenkin ollut todella vaikeaa. Näytttöpaikkoja on tullut vain 46 ottelussa, ja näistä yli puolet Bony on aloittanut vaihtopenkillä. Verkko on heilunut Bonyn toimesta kahdeksan kertaa. Viime kauden Bony vietti lainalla Stokessa, eikä hän kuulunut sielläkään manageri Mark Hughesin luottomiehiin.

Siksi ei kuulostakaan mahdottomalta skenaariolta, että Bony palaisi takaisin sinne, missä homma vielä toimi, eli Swanseaan. Walesissa on varmasti Bonysta hyviä muistoja, joten tämän huhun edessä voi kuvitella Swansea-fanien käsien jo hikoavan.

Hyvin todennäköisesti Pep Guardiola ei näe Bonylle roolia ensi kaudenkaan joukkueessa, joten maisemanvaihto on vähintäänkin oletettavaa. Swanseassa roolia voisi olla tarjolla, jos Chelsea onnistuu kalastamaan joukkueesta Antonio Conten entisen suojatin, 32-vuotiaan Fernando Llorenten.

Llorente oli Swansean viime kauden paras maalintekijä, joten pätevä korvaaja tulisi taatusti tarpeen. Llorenten ohella kokoonpanosta löytyy ainoastaan yksi väkevä kärkimies, Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkueen Tammy Abraham. Chelsea-lainakin on kuitenkin Valioliigassa katsomaton kortti.

Lähde: BBC