Newcastlen keskikenttämies Jonjo Shelvey, 25, tottui viimeistään viime kaudella olemaan merkattu mies, kertoo Evening Chronicle.

Mestaruussarjassa vastustajat yrittivät jatkuvasti hiillostaa Newcastlen avainpelaajaa, jonka otteet keräsivät kehuja viikosta toiseen. Shelvey saikin useammassa ottelussa niin sanotun ”päällystakin”, joka seurasi häntä kentällä joka paikkaan.

– Aluksi se oli OK, mutta sitten joukkueet katsovat sinun pelaamistasi. Sitten se muuttuu tilan luomiseksi muille. Se oli turhauttavaa, Shelvey kertaa.

– Muistan yhden pelin Rotherhamia vastaan. Kun menin juomaan, kaveri seurasi minua juomaan!

– Loppujen lopuksi he kuitenkin väsyvät, ja pelissä on vain pysyttävä henkisesti mukana. Sen tietää, että tulee yksi mahdollisuus, kun he kompastuvat eivätkä keskity. Silloin he päästävät sinut pelaamaan, ja silloin on saatava aikaan vahinkoa.

Tällä kaudella Newcastle pelaa Valioliigassa. Shelvey ei odota saavansa enää vastustajilta samanlaista huomiota.

– Uskon tämän vuoden olevan hieman erilainen, koska pelaamme parempia vastustajia vastaan – kaikella kunnioituksella Mestaruussarjan pelaajia kohtaan. He antavat sinulle aikaa ja tilaa pallon kanssa.

Shelvey on noussut Newcastlen kannattajien keskuudessa melkoiseen kulttiasemaan.

– On mukavaa tuntea olonsa tärkeäksi seurassa, ja olen pelaaja, joka haluaa olla pallossa. Pelaajille voi olla aika pelottavaa mennä pelaamaan 52 000 ihmisen eteen, ja jos asiat eivät suju oikealla tavalla, fanit valittavat. Se on normaalia missä tahansa seurassa.