Valioliigasta viime kauden päätteeksi pudonnut Sunderland on ilmoittanut rankaisevansa 29-vuotiasta keskikenttäpelaajaa Darron Gibsonia. Irlannin maajoukkuepelaaja lateli viime lauantaina joukkueen faneille armottomia ”totuuksia” joukkueestaan ja pelikavereistaan. Skandaali oli valmis, kun selvisi, että keskustelu oli tallentunut videolle, joka ladattiin sosiaaliseen mediaan.

Gibsonin purkaus tapahtui viime lauantaina Sunderlandin harjoituskauden viimeisen ottelun jälkeen. Sunderland hävisi kenraaliharjoituksessaan kotikentällä skotlantilaiselle Celticille tylysti maalein 0-5.

– Darron Gibson ei ole käyttäytynyt Sunderlandille soveliaalla tavalla. Sen seurauksena käynnistämme sisäisen kurinpitomenettelymme asian osalta. Darron on pyytänyt käytöstään tänä aamuna anteeksi, Sunderlandin maanantaina julkaisemassa tiedotteessa luki.

Gibson totesi joukkueensa kannattajille, että ”me olemme v*tun p*skoja”. Kun nämä kysyivät, oliko hän tästä huolissaan, kursailematon linja piti.

– Tietysti olen. En halua olla p*ska. Seurassa on liikaa ihmisiä, jotka eivät piittaa v*ttuakaan.

Seuraavaksi fanit ehdottivat Gibsonille kolmea pelaajaa, ja kysyivät, tarkoittiko hän heitä. Gibson vastasi myöntävästi niin Lamine Konen, Jeremain Lensin kuin Wahbi Khazrinkin kohdalla.

Eräs fani väitti seuraavaksi Gibsonin olevan juovuksissa, eikä tämäkään syytös jättänyt irlantilaista sanattomaksi.

– Saatan ollakin perseet olalla, mutta ainakin haluan pelata Sunderlandin puolesta. Ne muut p*skiaiset eivät. Ne muut eivät.

Aiemmin Manchester Unitedissa ja Evertonissa Valioliigaa pelannut Gibson siirtyi Sunderlandiin viime tammikuussa.