Väkivaltaisuudet varjostivat Sunderlandin ja Celticin välistä ystävyysottelua viikonloppuna, kertoo Sunderland Echo verkkosivuillaan.

Poliisi vahvisti sunnuntaina, että lauantain kamppailun yhteydessä tehtiin 21 pidätystä. Yksi vakavasti loukkaantunut fani kuljetettiin sairaalaan, mutta hänen vammansa eivät ole hengenvaarallisia.

Sosiaalisessa mediassa levisi kuvia kaduilla ennen ottelun alkamista tapahtuneista yhteenotoista, ja järjestyshäiriöitä tapahtui myös Stadium of Lightin sisäpuolella. Kaupunkiin oli saapunut peräti 8 000 Celticin kannattajaa.

Lehti julkaisi useiden paikalla olleiden ihmisten kuvauksia tapahtumien kulusta.

– Sympatiani olivat järjestyksenvalvojien puolella, jotka joutuivat tänään mahdottomaan asemaan. Ensimmäinen kerta, kun olen lähtenyt stadionilta aikaisin – pelkäsin turvallisuuteni puolesta, eräs kirjoitti Facebookissa.

– Työskentelen stadionilla, ja tämä oli selvästi elämäni pahin kokemus! Minua kohti syljettiin, minua uhattiin puukotuksella, minua tönittiin ja juomaa kaadettiin päälleni. Kaikki sen takia, että meidän piti sulkea baarit. Baareja kohti heitettiin savupommeja, kertasi toinen.

– Poliisi on tietoinen siitä, että Celtic tietää ongelmia… Joten miksi he päästivät heidät tulemaan tänne, kolmas ihmetteli.

Skotlannin mestari Celtic oli ottelussa täysin ylivoimainen ja nappasi 5–0-murskavoiton.