Brightonin noustua ensimmäistä kertaa seurahistoriansa aikana Valioliigaan seuran riveissä Englannin pääsarjadebyyttiään odottaa useampi pelaaja – näiden joukossa Huuhkajien maalivahti Niki Mäenpää.

Keskuspuolustaja Connor Goldsonille Valioliigassa pelaaminen on kuitenkin vieläkin suurempi sankaritarina. Goldson saa olla onnellinen, että jatkaa yhä pelaamista ja on ylipäätään hengissä.

24-vuotias Goldson joutui sivuun pelikentiltä helmikuussa, kun rutiinitutkimuksissa hänen sydämestään löydettiin ”mahdollinen riskitekijä”. Goldsonille tehtiin ennaltaehkäisevä leikkaus, ja kausi oli ohi. Puolustaja palasi kentille 14.7. harjoitusottelussa Fortuna Düsseldorfia vastaan ja on nyt valmis Valioliigan haasteisiin.

– Seurojen tekemät sydäntutkimukset ovat äärettömän tärkeitä, sillä koskaan ei voi tietää, mitä saattaisi tapahtua, Brighton totesi BBC:lle.

– Panemme kehomme koville joka päivä ja koettelemme itseämme yrittäessämme kehittyä. Emme voi tietää, mitä kehon sisällä tapahtuu.

 

– Jotkut eivät ole olleet niin onnekkaita kuin minä, mutta jos minun tarinani kannustaa seuroja tekemään enemmän testejä – olkoon vaikka kerran vuodessa tai joka toinen vuosi – niin toivottavasti saamme aikaan pienen muutoksen ja pelastamme ihmisiä.

Pahimmalta vältyttiin nopealla päätöksellä

Kun Goldson sai kuulla laajentuneesta aortastaan, hän pelkäsi uransa olevan ohi. Päätös nopeasta leikkauksesta oli kuitenkin ehdottoman oikea.

– Minulla oli turvonnut aorta, hieman suurempi kuin tavallisella ihmisellä. Jos olisin jatkanut pelaamista, se olisi ehkä kasvanut lisää, ja ehkä mitään ei olisi sattunut. Jos jotain kuitenkin olisi tapahtunut, olisi ollut mahdotonta tietää, mistä olisi kyse. Olisin voinut kuolla kentälle ilman elvytysmahdollisuutta, Goldson toteaa suoraan.

– Tavattuani asiantuntijan minun oli pakko hoitaa asia. Menetin kaudesta kolme kuukautta. Monilta jää sama aika väliin polvivamman takia.

 

– Kun kuulin siitä, itkin silmät päästäni. Luulin urani olevan ohi. Kirurgi kuitenkin vakuutteli minun voivan jatkaa pelaamista.

 

 

 

Shrewsbury Townin kasvatti Goldson pelasi viime kaudella Brightonin paidassa kahdeksan ottelua, mutta joutui katsomaan historiallisia nousujuhlia sivusta.

– Kaikki saivat minut kokemaan, että olin yhä osa joukkuetta. Kaikissa pelissä, joissa olin läsnä, fanit lauloivat lauluani.

– Brighton on niin erityinen seura, yhden kaupungin seura. Oli uskomatonta, kuinka paljon väkeä paraatiin tuli. Kukaan pojista ei unohda sitä ikinä. Oli mahtavaa olla mukana sarjanousussa, Goldson hehkuttaa.

 

Brighton avaa valioliigakautensa kotiottelulla Manchester Cityä vastaan 12. elokuuta.