[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text]

Viime kausi

Brightonin odotettiin ennen viime kauden alkua sijoittuvan Mestaruussarjassa ylempään keskikastiin. Sesonki lähti kuitenkin fantastisesti käyntiin ja tahti ei tuntunut tuosta hiipuvan. Joukkue hävisi kauden ensimmäisellä puoliskolla ainoastaan kaksi ottelua.

Myös kevätkausi sujui hienosti ja palkintona tasaisesta suorittamisesta oli historian ensimmäinen nousu Valioliigaan, joka varmistui jo hyvissä ajoin huhtikuun puolivälissä. Kauden viimeisissä peleissä tämä näkyi ja heikkojen tulosten myötä mestaruuspokaali pääsi livahtamaan Newcastlen käsiin.

Cupeissa Brighton jäi sekä Liigacupissa että FA Cupissa kolmannelle kierrokselle.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1501523086830{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Anthony Knockaert

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Anthony Knockaertilla on kaikki valmiudet olla valioliigakauden 2017-18 läpimurtopelaaja. 25-vuotiaan ranskalaisen vahvuuksiin kuuluu kaikki laitahyökkääjän tärkeimmät ominaisuudet. Hän on hyvä harhauttelija, keskitykset napsuvat omille hyvällä prosentilla ja maaleja mies tekee monipuolisesti. Hän kuuluu myös joukkueensa erikoistilannespesialisteihin. Viime kaudella 15 osumaa tehnyt ja 8 maaliin johtanutta syöttöä antanut Knockaert on joukkueellensa lähes korvaamaton.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text]

Valmennus

Chris Hughton voi olla monille vielä tuntematon nimi. Sami Hyypiän paikan Brightonin penkin päässä ottanut irlantilainen on kuitenkin erinomainen ja hieman aliarvostettu valmentaja.

Brighton oli lähellä nousta Valioliigaan jo kaudella 2015-16. Harva uskoi, että joukkue voisi päästä uudestaan edes yhtä lähelle. Toisin kävi ja suurin kiitos tästä kuuluu juurikin Hughtonille.

Valmentajan tyyliin kuuluu vastahyökkäykset ja laitojen kautta pelaaminen. Brighton käytti viime kauden maalintekopaikkansa hyväksi erittäin hyvällä prosentilla. Tämä kertoo siitä, että joukkue pyrkii ”toivotaan, toivotaan” -ratkaisujen sijaan pelaamaan todennäköisyyksien kautta.

Valioliigassa taso on kuitenkin todella paljon kovempi. Voi olla, että joillekin voi jäädä kauden päätteeksi kuva, että Hughton ei ole kummoinen valmentaja. Tämä mielikuva voi tulla esimerkiksi, jos joukkue olisi läpi kauden putoamisviivan alapuolella ja irlantilaisvalmentaja saisi potkut. Tulee kuitenkin muistaa, että Brightonin materiaalin ei pitänyt riittää edes Mestaruussarjan ylimmälle neljännekselle.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text]

Arvio

Sija: 20

Brighton on arviossamme tulevan kauden ennakkoon todennäköisin putoaja. On helppoa arvioida sarjanousija taulukon häntäpäähän, mutta ”lokkien” kohdalla tämä on vain realismia. Vaikka jalkapallo on joukkuepeli, jossa tärkein asia on 11 kentällä olevan pelaajan kollektiivin toimiminen, on kyseiset pelaajat ennakkoon liian kovan paikan edessä. Brighton voi kotikentällään AMEX Stadiumilla haastaa suurimman osan joukkueista, mutta vieraissa se on jokaista joukkuetta vastaan altavastaaja. Chris Hughton on loistava valmentaja, mutta nyt haaste haiskahtaa liian kovalta.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö: 11.2.2015 on päivämäärä, jolloin suomalainen (Jussi Jääskeläinen) on viimeksi ollut valioliigaottelussa kentällä. Niki MÄenpäällä on hyvä mahdollisuus lopettaa kuiva kausi.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text]

Ihanneavaus

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Kokoonpanolista

[table id=45 /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

David Stockdale (Birmingham, ilmainen)
maalivahti, 31-vuotias

Stockdale oli Brightonin ykkösvahti viime kauden Mestaruusarjassa. 31-vuotias englantilainen avasi kaikki 45 ottelua tolppien välissä ja oli tärkeä tekijä Lokkien sarjanousussa.

Kuva: Getty Images

Oliver Norwood (Fulham, laina)
Keskikentän keskusta, 26-vuotias

Toissa kaudella Readingin parhaisiin pelannut Norwood ei pärjännyt yhtä hyvin Brightonissa. Laadukkaammassa joukkueessa rooli putosi rotaatioon. Edellisen kauden kolmen maalin ja kahdeksan maalisyötön sijaan tilastoihin kertyi vain kaksi maalisyöttöä.

Chris O’Grady (Chesterfield FC, ilmainen)
Keskushyökkääjä, 31-vuotias

31-vuotias O’Grady pelasi koko viime kauden lainalla Burtonissa ja teki 26 otteluun vain yhden maalin. Hyökkääjälle ei löytynyt enää käyttöä Valioliigassa.

Casper Ankengren (eläkkeelle)
Maalivahti, 37-vuotias

Vegard Forren (Molde)
Keskuspuolustaja, 29-vuotias

Elvis Manu (Genclerbirligi)
Vasen laituri, 23-vuotias

Rob Hunt (Oldham)
Oikea laitapuolustaja, 22-vuotias

Christian Walton (Wigan, laina)
Maalivahti, 21-vuotias[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Mathew Ryan, (Valencia)
Maalivahti, 25-vuotias

25-vuotias Ryan on sarjanousijalta kuuden miljoonan euron hintaan vahva kiinnitys. Mies on ollut jo useamman vuoden Australian maajoukkueen ykkösvahti ja vyöltä löytyy myös yhdet MM-kisat. Seuratasolla Valenciasta siirtyvä Ryan on valittu kahdesti Belgian liigan parhaaksi maalivahdiksi.

Ryan on pelaajana 180-senttinen melko lyhyt maalivahti, jonka vahvuudet ovat sijoittumisessa ja reflekseissä. Australialainen on lisäksi taitava pelaamaan palloa jalalla. Rooliksi voidaan odottaa lähtökohtaisesti selkää ykkösvahdin paikkaa.

 

Kuva: Getty Images

Pascal Gross (Ingolstadt)
Keskikentän keskusta, 26-vuotias

26-vuotias Gross oli Bundesliigaseura Ingolstadtissa todellinen keskikentän ankkuri. Saksalainen urakoi kahden viimeisen kauden aikana molempina yli 30 sarjaottelua seuransa avauksessa.

Gross on työmyyrä, joka jaksaa tahkota suuria minuutteja. Kahden suunnan keskikenttäpelaaja on myös vahva pelintekijä. Viime kaudella saksalainen loi keskimäärin kolme maalipaikkaa ottelua kohden ja keräsi yhteensä neljä maalisyöttöä.

Kuva: Getty Images

Markus Süttner (Ingolstadt)
Vasen laitapuolustaja, 30-vuotias

Süttner on monipuolinen laitapuolustaja, joka tukee myös hyökkäyksiä. Itävaltalainen on vahva keskittäjä ja ampui Ingolstadtissa vapaapotkuja. Teki viime kaudella neljä maalia Bundesliigassa ja syötti viisi osumaa.

Henrik Björkdal (IFK Göteborg, palaa lainalta)
Oikea laituri, 20-vuotias

Mathias Normann (Bodo)
Keskikentän keskusta, 21-vuotias

Isaiah Brown (Chelsea, laina)
Piilokärki, 20-vuotias[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]