[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text]

Viime kausi

Newcastle palasi kaudeksi 2016/17 Mestaruussarjaan pudottuaan keväällä Valioliigasta. Rafael Benítezin miehistö aloitti vaisusti ja hävisi kaksi ensimmäistä otteluaan Fulhamille ja Huddersfieldille.

Näitä tappioita seurasi kuitenkin viiden ottelun voittoputki, joka huipentui 6-0-vierasvoittoon Queens Park Rangersista. Syyskuun lopulla Harakat ylsi vieläkin pidempään putkeen. Joukkue ei hävinnyt ennen marraskuun loppua otteluakaan ja peräkkäisiä voittoja kertyi runsaat kahdeksan kappaletta.

Newcastlen ote ei kadonnut myöskään vuodenvaihteen jälkeen. Tammikuun ensimmäisen Blackburn-tappion jälkeen joukkue ylsi 11 ottelun tappiottomaan putkeen ja voitti maaliskuun alkuun mennessä seitsemän ottelua.

Myös viimeiset kierrokset sujuivat hyvin. Newcastle voitti kolme viimeistä otteluaan, samalla kun Brighton hävisi ne. Lopputuloksena Harakat nousi Valioliigaan Mestaruussarjan voittajana.

Liigacupissa Newcastle selvisi puolivälieriin saakka, kunnes Hull pudotti joukkueen rangaistuspotkukilpailussa. FA Cupissa Harakat joutui puolestaan neljännellä kierroksella 3-0-lukemin Oxford Unitedin murskaamaksi.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1501788085288{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Jamaal Lascelles

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Newcastlessa pelaa useita suurelle yleisölle tutumpia pelaajia kuin Jamaal Lascelles. Monet tuntevat jo nimet kuten Jonjo Shelvey, Dwight Gayle, Siem de Jong ja Aleksandar Mitrovic. Totuus kuitenkin on, että joukkueen tärkein pelaaja, on juurikin Lascelles. Englantilainen on Newcastlen kapteeni jo 23-vuotiaana. Keskuspuolustajan viime kausi oli erinomainen. Hän on hyvä ilmassa, pystyy avaamaan peliä modernin topparin tavoin, ei höntyile ja sijoittuu erinomaisesti. Ei olisi yllätys, jos pelaaja pääsisi näyttämään taitojaan myös Englannin maajoukkueen mukaan.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text]

Valmennus

Rafael Benitez pyrkii puhdistamaan mainettaan pahasti pieleen menneen Real Madrid -pestin jälkeen. Ensimmäinen kokonainen kausi Newcastlessa sujuikin loistavasti. Toki hänellä oli käytössään sarjan paras materiaali, mutta se ei vielä takaa menestystä.

Joukkueen pelaaminen oli Mestaruussarjassa erittäin tasapainoista. Se teki eniten maaleja ja myös päästi vähiten. Valioliigassa taso on tietenkin kovempi ja todennäköisesti Benitez lähtee kauteen hieman puolustusvoittoisemmalla taktiikalla kuin sarjaporrasta alempana. Alakerran organisoinnin espanjalainen osaakin varmasti hoitaa, mutta kysymys kuuluu, pystyykö Newcastle murtautumaan laadukkaille maalintekopaikoille tarpeeksi monipuolisesti. Tämän kanssa valmentajalla on ollut ongelmia aiemmin urallaan.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text]

Arvio

Sija: 16

Arviomme mukaan Newcastle on sarjanousijasta kaikista valmein pelaamaan Valioliigassa. Sillä on nousijajoukkueeksi käytössä melko laaja rinki, joista useilla on jo kokemusta pääsarjatasolta. Pelkkää ruusuilla tanssimista kausi tuskin tulee kuitenkaan olemaan, mutta joukkue säilyttää sarjapaikkansa, jos pelaa omalla tasollaan.

Newcastle on erittäin perinteikäs ja menestyksekkään historian omaava seura. Se voi palata vielä sille tuttujen menestysten tielle, sillä Benitezin prosessi on edennyt tähän asti aikataulussa.

Yksi Newcastlen tärkeimmistä valttikorteista on se, että joukkue pelaa samalla tasolla sekä vieras- että kotikentällään. Joukkue jopa keräsi kaudella 2016-17 enemmän pisteitä reissupeleistä kuin St James’ Parkilta. Vieraspisteet voivat tuoda jälleen tarvittavan eron muihin putoamista vastaan taisteleviin joukkueisiin.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö: Newcastle on yhdeksänneksi eniten Englannin mestaruuksia voittanut joukkue.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text]

Ihanneavaus

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Kokoonpanolista

[table id=55 /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Florian Thauvin (Marseille)
Oikea laituri 24-vuotias

Thauvin siirtyi Newcastleen kesällä 2015 kovin odotuksin, joita ranskalainen ei onnistunut lunastamaan. Ensimmäisellä kaudella 24-vuotias taituri pelasi vain 13 ottelua Valioliigaa Harakoissa.

Kotoisa Ranskan liiga istui Thauvinille paremmin. Viime kaudella mies takoi lainalla Marseillessa 38 otteluun kovat 15 osumaa ja antoi kahdeksan maalisyöttöä. Nyt laituri pääsee palaamaan vanhaan seuraansa pysyvästi.

Kuva: Getty Images

Vurnon Anita (Leeds)
Oikea laitapuolustaja, 28-vuotias

Anita pelasi viime vuonna suuressa roolissa Mestaruussarjaa ja pääsi avaukseen 24 ottelussa. 28-vuotiaalla hollantilaispuolustajalla on kuusi kautta Harakoissa takana. Pari vuotta sitten isoja minuutteja kertyi myös Valioliigassa.

 

Kuva: Getty Images

Matz Sels (Anderlecht, laina)
Maalivahti, 24-vuotias

24-vuotias maalivahti jäi viime kaudella rivimiehen rooliin ja peliaikaa kertyi vain yhdeksässä Mestaruussarjan ottelussa. Tim Krulin palatessa lainalta belgialaiselle ei jää enää käyttöä. Muut maalivahdin paikat täyttävät Rob Elliott ja Karl Darlow.

Lubomir Satka (Dunajska Streda)
Keskuspuolustaja, 21-vuotias

Sammy Ameobi (Bolton)
Keskushyökkääjä, 25-vuotias

Haris Vuckic (Twente)
Hyökkäävä keskikenttäpelaaja, 24-vuotias

Kevin Mbabu (Young Boys)
Oikea laitapuolustaja, 22-vuotias

Adam Armstrong (Bolton, laina)
Keskushyökkääjä, 20-vuotias

Ivan Toney (Wigan, laina)
Keskushyökkääjä, 21-vuotias

Yoan Gouffran (Göztepe)
Vasen laituri, 31-vuotias

Daryl Murphy (Nottingham Forest)
Keskushyökkääjä, 34-vuotias[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Jacob Murphy (Norwich)
Oikea laituri, 22-vuotias

Murphy oli viime kaudella Norwichin tehomiehiä iskettyään yhdeksän maalia Mestaruussarjassa. Myös maalisyöttöjä kertyi kuusi kappaletta. Nopea ja tekninen laituri. Voi pelata sekä vasemmalla että oikealla puolella.

Kuva: Getty Images

Mikel Merino (Borussia Dortmund, laina)
Puolustava keskikenttäpelaaja, 21-vuotias

Merino on lupaava keskikenttäpelaaja, jonka vahvuudet ovat pääpalloissa ja syöttötaidoissa. Espanjan nuorten maajoukkuemies ei saanut Borussia Dortmundissa tarpeeksi vastuuta ja peliaika jäi Bundesliigassa viime kaudella kahdeksaan otteluun. Harakoissa voidaan odottaa suurempia minuutteja.

Kuva: Getty Images

Javier Manquillo (Atlético Madrid)
Oikea laitapuolustaja, 23-vuotias

Manquillolta löytyy aiempaa valioliigakokemusta Liverpoolista ja Sunderlandista. Espanjalainen on nopea ja juoksuvoimainen puolustaja, joka voi pelata molemmilla laidoilla. Newcastlessa Manquillolle voidaan odottaa avauksen roolia.

Kuva: Getty Images

Florian Lejeune (Eibar)
Keskuspuolustaja, 26-vuotias

26-vuotias Lejeune on hyvä hankinta Newcastlen toppariosastolle. Väkivahva ranskalaispuolustaja tahkosi viime kaudella Eibarissa 33 sarjaottelua avauksessa.

Erityisesti Lejeune loistaa pääpalloissa, joita hän voitti viime kaudella 3,4 per peli. Ranskalainen siivosi myös 5,6 purkupalloa ottelua kohden.

Kuva: Getty Images

Christian Atsu (Chelsea)
Oikea laituri, 25-vuotias

Ghanan pikakiituri pelasi viime kauden Harakoissa lainalla. Atsu teki 32 otteluun Mestaruussarjassa viisi maalia ja myös maalisyöttöjä kertyi kolme kappaletta.

Atsu tuo nopeudellaan Newcastlen hyökkäykseen vaarallisuutta vastaiskuihin. Vikkelä laituri on taitava murtautumaan vastustajan linjan taakse. Chelseassa hyvää roolia ei olisi irronnut. Nyt ghanalainen pääsee näyttämään kunnolla kyntensä myös Valioliigassa.

Kuva: Getty Images

Tim Krul (AZ Alkmaar, palaa lainalta)
Maalivahti, 29-vuotias

Krul haki pitkän loukkaantumisen jälkeen viime kaudella vauhtia kotimaastaan AZ Alkmaarin paidasta. Hollantilaisvahti oli Harakoiden edellisellä Valioliigan visiitillä seuran selkeä ykkösvaihtoehto. Samaa roolia voidaan odottaa nytkin.

Kuva: Getty Images

Siem de Jong (PSV Eindhoven, palaa lainalta)
Hyökkäävä keskikenttäpelaaja, 28-vuotias

De Jongilla on takana kelpo kausi lainalla Hollannin pääsarjassa. 19 sarjaotteluun syntyi kuusi maalia. Hollantilainen voi pelata myös kärjessä.

Emmanuel Rivière (Osasuna, palaa lainalta)
Keskushyökkääjä, 27-vuotias

Henri Saivet (Saint-Ètienne, palaa lainalta)
Hyökkäävä keskikenttäpelaaja, 26-vuotias[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]