[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text]

Viime kausi

Crystal Palacen kauden 2016-17 aloitus oli vaisu. Kausi alkoi kahdella tappiolla West Bromwichia ja Tottenhamia vastaan. Eagles jäi molemmissa peleissä maaleitta.

Alkutappioiden jälkeen Palace ei hävinnyt viiteen otteluun yltäen samalla kolmen ottelun voittoputkeen. Lokakuun puolivälin jälkeen lunta tuli kuitenkin taas mittavasti tupaan ja takkiin tuli kuudessa peräkkäisessä pelissä.

Juuri ennen joulua manageri Alan Pardew saikin lähteä, jonka jälkeen Sam Allardyce otti ohjat käsiin.

Allardycenkaan startti seurassa ei ollut ruusuisa. Palace hävisi viidestä ensimmäistä pelistään neljä ja teki vain kaksi maalia. Peli alkoi rullata vasta helmikuun lopulla, jolloin joukkue voitti neljä peräkkäistä peliä.

Viimeiset viisi kierrosta menivätkin sitten taas neljän tappion myötä penkin alle, mutta sillä ei ollut merkitystä. Loppusijoitus oli 14:s ja sarjapaikka säilyi.

Cup-taivalkaan ei viennyt Eaglesia pitkälle. Liigacupissa laulukuoroon mentiin jo kolmannella kierroksella. FA Cupissa joukkue eteni yhden kierroksen pidemmälle.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1502048652493{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Wilfried Zaha

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Vaikka Christian Benteke olikin Crystal Palacen ylivoimaisesti paras maalintekijä viime kaudella,menee joukkueen tärkeimmän pelaajan titteli toiselle miehelle. 24-vuotias Wilfried Zaha oli viime kaudella yksi sarjan vaarallisimmista laitahyökkääjistä. Kyseessä on ehdottomasti vaikeimpia pelaajia puolustaa 1vs1 -tilanteissa. Ohitusten lisäksi mies tekee myös kiitettävän määrän tehoja. Viime sesongilla osumia syntyi seitsemän ja maaliin johtaneita syöttöjä yhdeksän. Vain viisi pelaajaa syötti enemmän maaleja. Zahan tehot voisivat olla vielä suuremmat jossain isommassa joukkueessa, mutta Crystal Palace varmisti tähtipelaajansa jatkon Selhurst Parkilla, kun pelaaja allekirjoitti kesän aikana uuden viiden vuoden jatkosopimuksen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text]

Valmennus

Crystal Palace nimesi kesällä uudeksi valmentajakseen entisen huippupelaajan Frank de Boerin. Hollantilainen on aiemmin urallaan toiminut Ajaxin ja Internazionale Milanin päävalmentajana. Hän on käyttänyt paljon 4-3-3 -formaatiota, mutta harjoitusotteluissa kokeilussa on ollut myös kolmen topparin trenditaktiikoita.

De Boer haluaa luonnollisesti joukkueensa saavuttavan ennen kaikkea hyviä tuloksia, mutta hän pyrkii saavuttamaan nuo tulokset hollantilaiseen tyyliin viehättävällä jalkapallolla. Crystal Palacella on ehdottomasti sen tasoisia pelaajia, joilla tuo on mahdollista.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text]

Arvio

Sija: 11

Crystal Palace sijoittui viime kaudella sijalle 14. Tuosta on odotettavissa hieman parannusta, sillä Frank de Boer saanee joukkueesta hieman enemmän irti kuin suurimman osan viime kaudesta valmentanut Sam Allardyce. Kahden eri valmenntajien aikaan saamia tuloksia onkin helppo verrata, sillä Crystal Palacella on käytössä lähes sama pelaajamateriaali kuin viime kaudella. Se on toistaiseksi hankkinut ainoastaan kaksi pelaajaa, joista toinenkin on vain lainalla.

Joukkueen alku voi olla hieman hankala. Allardycen jalkapallosta on pitkä matka de Boerin jalkapalloon, mutta kunhan seurajohdolla on tarpeeksi malttia, tulee lontoolaisseuralla olemaan nousujohteinen kausi.

Crystal Palace on melko monipuolinen joukkue, mutta sen selkeästi heikoin osa-alue on puolustus. Alakerrassa olevat pelaajat eivät ole ihan yhtä laadukkaita kuin yläkerran. Ainakaan toistaiseksi seura ei myöskään ole vahvistanut tuota osa-aluetta paljoa. Se toki hankki Jairo Riedewaldin Ajaxista, mutta 20-vuotiaan topparin varaan ei voi laskea liikaa, vaikka hänellä onkin edessään erittäin valoisa tulevaisuus.

Viime kaudella maaleja omaan päähän upposi 63. Esimerkiksi sarjasta pudonnut Middlesbrough päästi kymmenen vähemmän. Jos puolustaminen saadaan kuntoon. On luvassa vähintään vakaa sijoitus keskikastista.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö: Crystal Palace on ainoa joukkue Valioliigan historiassa, joka on pudonnut sijoituttuaan neljänneksi viimeiseksi. Tämä tapahtui kaudella 1994-95, kun sarjan joukkuemäärää pienennettiin kahdella.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text]

Ihanneavaus

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Kokoonpanolista

[table id=48 /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Mathieu Flamini (Ilman seuraa)
Puolustava keskikenttäpelaaja, 33-vuotias

Aiemmin Arsenalissa rakkikoiran maineen rikkovasta pelitavastaan saanut Flamini ei ole enää 33-vuotiaana ollut parhaassa terässään. Ranskalainen jäi viime kaudella Palacessa ylijäämäosastolle ja peliaikaa tuli vain 10:ssä valioliigaottelussa. Eagles ei löytänyt näin herralle enää käyttöä.

Kuva: Getty Images

Fraizer Campbell (Hull City)
Keskushyökkääjä, 29-vuotias

Campbell edusti Palacea kolmen kauden ajan, mutta ei koskaan ansainnut merkittävää roolia joukkueesta. Parhaimmaillakin kaudellakin maaleja kertyi vain neljä kappaletta. Viime vuonna Campbell esiintyi 12 sarjaottelussa, eikä mahtunut yhdessäkään avaukseen.

 

Joe Ledley (Ilman seuraa)
Keskikenttäpelaaja, 30-vuotias

30-vuotias Ledley nautti ensimmäisellä kaudellaan suuresta vastuusta urakoituaan 30 valioliigaottelua avauksessa. Kahtena viime vuonna walesilaisen vastuu oli vähäisempää ja peliaika puolet pienempää. Nyt mies on vapaa etsimään itselleen uuden seuran.

Kuva: Getty Images

Steve Mandanda (Marseille)
Maalivahti, 32-vuotias

Mandanda vietti Palacessa vain yhden kauden. Alunperin ykkösvahdiksi kaavailtu ranskalainen kärsi läpi vuoden loukkaantumisista ja peliaika rajoittui yhdeksään valioliigaotteluun. Nyt on edessä paluu vanhaan seuraan.

Luke Croll (Exeter City)
Keskuspuolustaja 22-vuotias

Kwesi Appiah (Wimbledon)
Keskushyökkääjä, 26-vuotias

Jonathan Benteke (Seuraton)
Keskushyökkääjä, 22-vuotias

Zeki Fryers (Barnsley)
Vasen laitapuolustaja, 24-vuotias[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1501671407266{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

Kuva: Getty Images

Ruben Loftus-Cheek (Chelsea, laina)
Keskikenttäpelaaja, 21-vuotias

21-vuotias nuorukainen ei saanut lunastettua Chelseassa potentiaalia. Peliaikaa kertyi kovan kilpailun vuoksi viime kaudella vain kuudessa ottelussa. Loftus-Cheekin kaikki esiintymiset tulivat vaihtopenkiltä. Myös Palacessa todennäköisesti ainakin alkuun rotaatioroolissa.

Kuva: Getty Images

Jairo Riedewald (Ajax)
Keskuspuolustaja, 20-vuotias

Riedewald pelasi viime kaudella Ajaxissa rotaatioroolissa. Avausminuutit jäivät 11 sarjapeliin, mutta Eurooppa-liigassa hollantilainen aloitti kuudesti. Nopea ja peliä avaava puolustaja voi pelata myös keskikentän pohjalla ja vasempana laitapuolustajana.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]