[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text]

Viime kausi

West Hamin kausi alkoi muutolla uudelle stadionille. Vanha Boleyn Ground vaihtui Lontoon olympianäyttämöön. Peliesitykset olivat alkuun heikkoja. Kausi alkoi tappiolla Chelseaa vastaan ja Hammers hävisi kuudesta ensimmäisestä ottelustaan viisi.

Lokakuun lopussa West Hamin syksy sai lisää synkkiä sävyjä joukkueen vaellettua kuusi peräkkäistä kierrosta ilman voittoa. Loppujen lopuksi Hammers nappasi syyskaudelta vain kuusi täyttä pistepottia.

Tammikuun siirtoikkunassa Hammers nousi otsikoihin avainpelaaja Dimitri Payet’n kilpailusta. Kapinoiva ranskalainen kieltäytyi pelaamasta Lontoossa ja ajoi itsensä välirikkoon seuran kanssa. Tilanteeseen saatiin ratkaisu myymällä Payet takaisin vanhaan seuraansa Marseilleen.

Maaliskuussa manageri Slaven Bilicin työpaikka kyseenalaistettiin toista kertaa kauden aikana Hammersin hävittyä viisi ottelua putkeen. Takkiin tuli jopa Hullilta.

Kolme voittoa viimeisiltä kierroksilta takasivat lopulta West Hamille 11:nnen sijan. Sijoitus oli europeleihin hamunneelle lontoolaisjoukkueelle pettymys, mutta Bilic sai pitää työnsä.

Cup-kilpailuissa menestys oli vaihtelevaa. FA Cupissa West Ham selvisi viidennelle kierrokselle saakka, kunnes juna pysähtyi Manchester Unitediin. Liigacupissakaan arpaonni ei suosinut ja toinen Manchesterin seura City pudotti Hammersin jo kolmannella kierroksella.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1502051137272{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Manuel Lanzini

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Manuel Lanzini oli erinomainen jo viime kaudella, mutta nyt pelaajalta voi odottaa vielä suurempia tekoja. Se lopullinen läpimurto sarjan parhaimpien hyökkäävien keskikenttäpelaajien joukkoon on ennustettavissa. 24-vuotias argentiinalainen on joukkueensa pallollisen pelin sielu. Hän antoi joukkueestaan ottelua kohden eniten maalintekotilanteisiin johtaneita syöttöjä, syöttöprosentti oli yli 1000 minuuttia pelanneista pelaajista paras ja syöttömäärätkin olivat joukkueen toiseksi suurimmat. Syöttelemisen lisäksi Lanzini on myös vahva 1vs1 -tilanteissa ja maalien teossa. Myös peliälyä löytyy todella paljon, siitä kertoo muun muassa se, että hän voi pelata keskikentällä periaatteessa jokaisella pelipaikalla.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text]

Valmennus

West Hamin seurajohto teki arvostettavan ja nykyään harvinaisen ratkaisun ja päätti luottaa Slaven Biliciin, vaikka hänen toinen kautensa joukkueessa olikin pettymys. Liian usein näitä tilanteita lähdetään hädissään purkamaan uudella valmentajalla, vaikka saman valmentajan pitämisessä on suuria etuja.

Jos West Ham olisi antanut Bilicille potkut, tulisi joukkueen aloittaa jälleen nollapisteestä. Nyt joukkueen pelaamista on hiottu jo vuoden ja yleensä pitkäjänteinen työ kantaa hedelmää. Jo viime kaudella pelaaminen parantui paljon loppua kohden.

Bilic pyrkii edelleen saamaan joukkueensa pelaamaan aggressiivista jalkapalloa. Hyökätessä se on luonut paljon tilanteita keskisektorin kautta, mutta joukkueella on todella vahvat laitahyökkääjät, joten heistä valmentajan tulee saada enemmän irti.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text]

Arvio

Sija: 10

Odotamme West Hamin olevan viime kautta valmiimpi ja parempi joukkue. Arviomme mukaan sen rahkeet riittävät keskikastiin tai jopa ylempään keskikastiin, mutta kamppailu europeleistä ei ole sitä varten vielä tällä kaudella.

Seura on tehnyt kesän aikana muutamia erinomaisia hankintoja, joiden myötä sillä on käytössään sekä laadukkaampi että laajempi materiaali. Joukkueessa on potentiaalia vielä suurempiinkin saavutuksiin, mutta niitä varten on vielä paljon työtä tehtävänä.

Viime kaudella West Ham oli useissa tasaisissa otteluissa se aktiivisempi joukkue, jonka hallussa peli oli, mutta todella usein se teki pisteiden saamisen itselle vaikeaksi helpoilla henkilökohtaisilla virheillä. Näiden seurauksena tuli todella paljon pistemenetyksiä, joten ensi sesongilla Bilicin tulee saada pelaajansa keskittymään koko 90 minuutin ajan. Yksikin huolimaton minuutti voi tehdä 89 hyvää minuuttia turhaksi työksi.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö: West Ham United on toiminut nykyisellä nimellään jo 117 vuotta. Tuona aikana sillä on ollut vain 15 eri valmentajaa.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text]

Ihanneavaus

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Kokoonpanolista

[table id=62 /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Ashley Fletcher (Middlesbrough)
Keskushyökkääjä, 21-vuotias

Manchester Unitedista viime kaudella West Hamiin siirtynyt Fletcher ei onnistunut vuodessa vakuuttamaan. Peliaika jäi 16 sarjapeliin, joista hyökkääjä mahtui vain kahdesti avaukseen. Seuraavaksi vauhtia haetaan taas Mestaruussarjasta.

Kuva: Getty Images

Darren Randolph (Middlesbrough)
Maalivahti, 30-vuotias

Randolph sai viime kaudella West Hamissa paljon mahdollisuuksia. Irlantilaisvahti pääsi pelaamaan 22 sarjapelissä ja taisteli tasaväkisesti Adriánin kanssa ykkösvahdin paikasta. Joe Hartin tulon jälkeen Randolphille ei jäänyt enää tilaa.

Kuva: Getty Images

Håvard Nordveit (Hoffenheim)
Puolustava keskikenttäpelaaja, 27-vuotias

Nordveit jäi West Hamissa rotaatiorooliin ja peliaikaa kertyi niukalti. Ura Lontoossa ei kestänyt yhtä kautta pidempään.

Kuva: Getty Images

Enner Valencia (Tigres)
Keskushyökkääjä, 27-vuotias

Valencia saapui West Hamiin kesän 2014 Brasilian MM-turnauksen jälkeen. Ecuadorilaisen pesti Hammersissa jäi vaisuksi, eikä maaliverkot löytynyt yhtä tehokkaasti Valioliigassa. Kolmen kauden aikana syntyi vain kahdeksan osumaa Hammers-paidassa.

Viime kausi kului lainalla Evertonissa. Nyt on edessä paluu Meksikoon.

Kuva: Getty Images

Álvaro Arbeloa (Ura päättyi)
Oikea laitapuolustaja, 34-vuotias

Kokeneen Arbeloan sopimus purettiin yhden kauden jälkeen. 34-vuotias puolustaja pelasi yhteensä vai neljä ottelua. Vahvisti kesäkuussa uransa päättymisen.

Raphael Spiegel (Boavista)
Maalivahti, 24-vuotias

Stephen Hendrie (Southend Utd)
Vasen laitapuolustaja, 22-vuotias

Reece Oxford (Borussia Mönchengladbach, laina)
Keskuspuolustaja, 18-vuotias

Gökhan Töre (Besiktas, laina päättyi)
Oikea laituri, 25-vuotias

Jonathan Calleri (Maldonado, laina päättyi)
Keskushyökkääjä, 23-vuotias

Josh Cullen (Bolton, laina)
Keskikenttäpelaaja, 21-vuotias

Reece Burke (Bolton, laina)
Keskuspuolustaja, 20-vuotias

Sam Westley (Ilman seuraa)
Oikea laitapuolustaja, 23-vuotias[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Javier Hernández (Bayer Leverkusen)
Keskushyökkääjä, 29-vuotias

Hernández nousi vuosia sitten Manchester Unitedissa esiin supervaihtomiehenä. Rakettimainen pikakiituri oli omiaan jallittamaan viimeisellä puolituntisella väsyneitä vastustajia. Leverkusenissa Hernández paukutti kahden kauden aikana 28 maalia Bundesliigassa. Tämän tason viimeistelijä tarjoaa West Hamille kaivatun ratkaisupelaajan.

Kuva: Getty Images

Marko Arnautovic (Stoke)
Vasen laituri, 28-vuotias

Arnautovic on oli viimeisellä kahdella kaudellaan Stoken tehokkaimpia pelaajia. Itävallan maajoukkuemies 17 osumaa ja syötti 11 maalia. Voimakas ja pallonkäsittelijänä tekninen laituri. Vahvuudet 1vs1-haastoissa, keskityksissä ja erikoistilanteissa.

Kuva: Getty Images

Pablo Zabaleta (Manchester City)
Oikea laitapuolustaja, 32-vuotias

Zabaleta on arvokas johtohahmo West Hamin alakertaan. Vyöltä löytyy useamman kauden kokemus Manchester Citystä ja argentiinalainen on voittanut kahdesti Valioliigan. Kahdella viime kaudella loukkaantumiset verottaneet peliakaa. Vahvuudet oikea-aikaisissa taklauksissa ja keskityksissä.

Kuva: Getty Images

Joe Hart (Manchester City, laina)
Maalivahti, 30-vuotias

Englannin pitkäaikainen ykkösvahti saa West Hamissa MM-kisojen lähestyessä tärkeän näytönpaikan. Vahvuudet refleksitorjunnoissa ja sijoittumisessa.

Hart joutui Cityssä puuttellisten pelinavaamistaitojen vuoksi syrjäytetyksi ja viime kausi sujui Torinossa ailahtelevasti. Nyt hyviä esityksiä tarvitaan, tai ykkösrooli menee myös maajoukkueessa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]