Stoke on vahvistanut kotisivuillaan kesän neljännen uuden pelaajahankintansa. Haaviin tarttui tällä kertaa Kamerunin maajoukkuehyökkääjä Eric Maxim Choupo-Moting. Stoke ja Choupo-Moting tekivät kolmivuotisen pelaajasopimuksen.

28-vuotias laitalinkki on pelannut kolme viimeistä kautta Bundesliigan Schalkessa. Miehen sopimus päättyi viime kevääseen, joten Stoken ei tarvinnut maksaa hänestä siirtokorvausta.

– Eric on ollut tutkallamme useiden vuosien ajan, ja itse asiassa yritimme hankkia hänet jo neljä vuotta sitten, Stoken puheenjohtaja Tony Scholes paljastaa.

– Kilpailu Choupo-Motingista on ollut tänä kesänä erityisen ankaraa, sillä monet seurat halki Euroopan halusivat hänet. Olemme tietysti innoissamme, että saimme hänet, ja Eric odottaa myös innolla Valioliigassa pelaamista.

Hampurissa syntynyt Choupo-Moting on pelannut Bundesliigaa Schalken lisäksi myös Hamburger SV:ssä, Nürnbergissä ja Mainzissa. Stoke on miehelle ensimmäinen seura Saksan ulkopuolella.

Choupo-Moting edusti Saksaa vielä alle 19- ja alle 21-vuotiaiden maajoukkuetasolla, mutta hän vaihtoi vuonna 2010 isänsä kotimaan Kamerunin maajoukkuepaitaan. ”Lannistumattomissa leijonissa” Choupo-Moting on tehnyt 13 maalia 48 ottelussa.

– Luulen, että Valioliiga on maailman seuratuin pääsarja, ja olen varma, että jokainen pelaaja maailmassa haluaisi joskus pelata täällä. Bundesliigakin on mahtava sarja, mutta Valioliiga on todella erityistä, Choupo-Moting itse kommentoi.

Stoken aiempia kesähankintoja ovat Darren Fletcher, Kurt Zouma ja Josh Tymon.