Southampton on ilmoittanut tehneensä viisivuotisen sopimuksen Gabonin maajoukkuepelaajan Mario Leminan kanssa. Lemina siirtyy Valioliigaan Juventuksesta.

Pyhimykset maksaa Leminasta 20 miljoonaa euroa. Summa on Southamptonin uusi seuraennätys, joskin osa summasta on ehdollista riippuen keskikenttäpelaajan menestyksestä seurassa.

23-vuotias Lemina siirtyi Juventukseen Marseillesta vuonna 2015 – ensin lainalle ja vuotta myöhemmin pysyvällä siirrolla. Kahden kauden aikana hän pelasi Vanhan Rouvan riveissä 42 ottelussa. Viimeinen näistä oli viime kevään Mestarien liigan loppuottelu Real Madridia vastaan. Juventus voitti molemmilla kausilla Italian tuplamestaruuden.

 

Lemina oli yhdistetty huhuissa myös Stokeen, Watfordiin ja Leicesteriin, mutta lopulta Southampton vei kisassa voiton.

Southamptonin aiempi siirtoennätys oli marokkolaisen Sofiane Boufalin nimissä. Boufal siirtyi seuraan vuosi sitten ranskalaisesta Lillestä 16 miljoonalla punnalla.

– Epävakailla markkinoilla, joilla tehdään hyvin erikoisia ja selittämättömiä siirtoja, me jatkamme työtämme ahkerasti ja oikein, Southamptonin varapuheenjohtaja Les Reed kommentoi.

– Saimme pelaajan, joka on voittanut pokaaleja ja pelannut Mestarien liigan loppuottelussa alle kolme kuukautta sitten. Hän valitsi Saintsin useiden kosiskelijoiden joukosta.