[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text]

Viime kausi

Bournemouthin edellinen kausi oli seuran toinen Valioliigassa. Siihen nähden se sujui Kirsikoilta odotettua paremmin.

Eddie Howen ryhmän vahvin ajanjakso sijoittui maalis-huhtikuun välille, jolloin joukkue pelasi viisi perättäistä ottelua tappiotta. Myös voittoja kertyi kolme kappaletta ja Howe valittiin maaliskuun manageriksi.

Kauden päätteeksi Bournemouth sijoittui komeasti keskikastiin yhdeksännelle sijalle. Pisteitä kertyi hyvät 46 kappaletta.

Cupeissa pelit eivät kulkeneet yhtä hyvin. Sekä FA Cup että Liigacup päättyivät Kirsikoiden osalta kolmannelle kierrokselle.

Yksittäisistä pelaajista kausi muistetaan myös Joshua Kingin läpimurrosta. Norjalaishyökkääjä takoi huimat 16 maalia Valioliigassa.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1502170048238{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Nathan Aké

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Bournemouthilla on hyökkäyspäässään erittäin hyviä pelaajia kuten Joshua King ja Jermain Defoe. Yläkertaan sillä on kuitenkin todella paljon laadukkaita kakkosvaihtoehtojakin. Tästä syystä joukkueen tärkein yksittäinen pelaaja on 22-vuotias toppari Nathan Aké. Miehen otteet viime kaudella ennen siirtoa takaisin Chelseaan olivat fantastisia. Hollannin maajoukkuepelaaja hoitaa todella vakuuttavasti puolustajan tärkeimmän tehtävän, eli vastustajan maalinteon vaikeuttamisen, mutta Eddie Howen pelityyli vaatii puolustajalta muutakin kuin hyviä ominaisuuksia pallottomana. Aké on myös pallollisena erinomainen. Hän on yksi sarjan parhaista peliä avaavista puolustajista.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text]

Valmennus

On uskomatonta, mitä Eddie Howe on saavuttanut Bournemouthissa. Englantilainen edusti seuraa jo peliurallaan 254 ottelun verran. Lopettamisensa jälkeen hän siirtyi juniorivalmentajaksi kasvattiseurassaan. Poikkeuksellisen nopeasti edessä olikin siirtyminen edustusjoukkueen manageriksi.

Kun hän aloitti työtehtävän, pelasi seura vielä Englannin neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla. Nousu sieltä asti Valioliigaan ei voisi profiloitua keneenkään muuhun yhtä vahvasti kuin Hoween, vaikka mies kävikin kahden vuoden ajan Burnleyssä.

Kyseessä on harvinaislaatuinen moderni englantilaisvalmentaja, joka luottaa korkeaan prässiin, rohkeaan pallolliseen pelaamiseen ja vastahyökkäyksiin.

Bournemouth on hänen alaisuudessaan joukkue, joka on jo pitkään todistanut sen, että yksilöillä ei ole suurta merkitystä, sillä 11 pelaajan kokonaisuus on ratkaisevaa.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text]

Arvio

Sija: 8

Bournemouth sijoittui historiansa ensimmäisellä valioliigakaudellaan 2015-16 sijalle 16. Kaudella 2016-17 sijoitus parani monien yllätykseksi seitsemällä pykälällä. Emme sentään usko, että edessä on jälleen yhtä iso harppaus, mutta arviomme mukaan sijoitus tulee jälleen paranemaan vaikkakin vain yhdellä pykälällä.

Perusteluina Bournemouthin hyvälle sijoitukselle on se, että joukkue oli jo viime kaudella yksi sarjan tasaisimmista suorittajista, lukuun ottamatta tammi-helmikuun vaihteen neljän ottelun tappioputkea. Viime kaudesta joukkue on vain vahvistunut, joten emme näe mitään perusteita sille, että joukkueen nousujohteinen tekeminen yhtäkkiä kääntyisi laskuun.

Bournemouth kuuluu myös siirtomarkkinoiden suurimpiin voittajiin. Ei pelkästään hyvien hankintojensa kuten Jermain Defoen ja Asmir Begovicin takia, vaan sen takia että ainakin toistaiseksi joukkue on hieman yllättäenkin onnistunut pitämään kaikki tärkeimmät pelaajansa.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö: Bournemouthin logossa on pelaaja puskemassa palloa. Tämä pelaaja on Dickie Dowsett, joka teki seurassa vajaat 80 maalia vuosina 1957-1962.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text]

Ihanneavaus

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Kokoonpanolista

[table id=44 /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1501589239004{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

Ryan Allsopp (Blackpool, laina)
Maalivahti, 25-vuotias

Lewis Grabban (Sunderland, laina)
Keskushyökkääjä, 29-vuotias[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Asmir Begovic (Chelsea)
Maalivahti, 30-vuotias

30-vuotias Begovic teki virheen siirtyessään kaksi vuotta sitten Stokesta Chelseaan. Bluesissa tarjolla oli vain kakkostorjujan rooli Thibaut Courtois’n takana, jonka seurauksena mies pääsi torjumaan viime kaudellakin vain kahdessa sarjapelissä. Vielä ensimmäisellä kaudella vastuuta tuli enemmän, mutta sekin johtui Courtois’n loukkaantumisesta.

Viime kausien penkityksistä huolimatta Begovic on huippuvahti. Isokokoisen Bosnian maajoukkuemiehen torjunnat pitivät useamman vuoden Stoken Valioliigan keskikastissa ja kokenut pelaaja voisi olla monen englantilaiseuran ykkösvaihtoehto. Bournemouthissa Begovic saa uuden mahdollisuuden nousta takaisin sarjan huippuvahtien joukkoon.

Kuva: Getty Images

Jermain Defoe (Sunderland)
Keskushyökkääjä, 34-vuotias

Defoe on Bournemouthin hyökkäykseen laadukas lisä Joshua Kingin rinnalle. 34-vuotias konkarihyökkääjä on osoittanut viimeisellä kahdella kaudellaan, että ikä on vain numero iskettyään yhteensä 30 maalia Valioliigassa Sunderlandin riveissä.

Defoen tasoisen viimeistelijän nappaaminen ilmaiseksi on Kirsikoilta todellinen kaappaus. Maalitykki ei halunnut jatkaa Sunderlandissa seuran pudottua Mestaruussarjaan. Englannin maajoukkuemieheltä voidaan jälleen odottaa tehokasta kautta.

Kuva: Getty Images

Nathan Aké (Chelsea)
Toppari, 22-vuotias

Aké pelasi jo osan viime kaudesta lainalla Bournemouthissa. Puolustajan hyvät otteet kuitenkin saivat Chelsean perumaan koko kauden mittaisen lainan jo talvella.

Aké on monipuolinen lisä Kirsikoiden alakertaan, joka voi pelata sekä topparina että keskikentän pohjalla. Ennätysmäinen 22,70 miljoonan euron siirtosumma myös kertoo, että valmentajalla Howella tulee olemaan luottoa nuorukaiseen. Puolustajalle voidaan odottaa avainroolia Bournemouthin repaleisessa alakerrassa.

Connor Mahoney (Blackburn)
Oikea laituri, 20-vuotias[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]