[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text]

Viime kausi

Evertonin viime kausi käynnistyi uusilla opeilla, kun seuran manageriksi nimitettiin Ronald Koeman. Hankinnat olivat kesällä vähäisiä, mutta kriittisiä. Maarten Stekelenburg saapui maalille, puolustusta vahvistettiin kokeneella Ashley Williamsilla, keskikentälle tuli Aston Villassa vakuuttunut Idrissa Gueye ja laituriosastolle vikkeläjalkainen Yannick Bolasie.

Kauden alku olikin Toffeesilta hyvä. Tottenhamia vastaan irtosi heti avauksessa piste, jonka jälkeen voittoja tuli neljä putkeen.

Hyvän alun jälkeen loppusyksy oli mollivoittoisempi, sillä voittoja kertyi enää ennen vuodenvaihdetta kaksi lisää. Syksyn heikoin peli nähtiin marraskuun alussa Stamford Bridgellä, kun Chelsea pöllytti Evertonia 5-0-murskalukemin.

Vuodenvaihteen jälkeen Toffeesin meno parani ja tammikuu alkoi kolmella voitolla. Näistä jokainen tuli vielä nollapelillä. Jopa Manchester City murjottiin neljän maalin erolla. Lisäksi Koeman värväsi tammikuun aikana Manchester Unitedista entisen suojattinsa Morgan Schneiderlinin takaisin suojiinsa.

Kokonaisuudessaan Everton ei hävinnyt vuoden 2017 ensimmäisestä seitsemästä ottelustaan ainuttakaan. Kalenterivuoden ensimmäistä liigatappiota saatiin odottaa maaliskuulle saakka, jolloin Tottenham tylytti karvaasti 3-2-lukemin.

Kauden viimeisestä neljästä pelistä Toffees hävisi kolme ja ansaitsi näin sarjataulukossa seitsemännellä sijallaan paikan Eurooppa-liigassa.

Cupit sujuivat liverpoolilaisjoukkueen osalta surkeasti. Sekä Liiga- että FA Cup päättyivät putoamiseen kolmannella kierroksella.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1502182997021{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Idrissa Gueye

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Idrissa Gueye oli viime kaudella yksi Valioliigan parhaimmista pelaajista. Puolustavan keskikenttäpelaajan tasosta kertoo paljon se, että hän vie tilastojen valossa jopa Chelsean N’Golo Kantéa. 90 minuuttia kohden Gueye suoritti 3,46 onnistunutta taklausta, 2,52 katkoa ja hän voitti pienestä koostaan huolimatta 59,62 prosenttia pääpallokamppailuistaan. Valioliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Kanté jää kyseisissä tilastoissa senegalilaisen taakse lukemilla 2,38, 2,35 ja 31,03. Toki tilastot eivät kerro kaikkea, mutta ne vahvistavat sen, että Gueye on joukkueelleen korvaamaton pelaaja.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text]

Valmennus

Ronald Koemanin valmentajaura Englannissa on ollut koko ajan tasaisessa nousussa. Ensin onnistuneet kaudet Southamptonissa ja sitten hieno debyyttikausi Evertonissa, joka päättyi seitsemänteen sijaan.

Viime kaudella joukkueen peli perustui paljon kärjessä olleeseen Romelu Lukakuun, mutta täksi kaudeksi joukkue on kasannut niin vahvan joukkueen, että se pystyy ja sen tulee monipuolistaa pelaamistaan.

Koeman on aiemmin urallaan luottanut paljon 4-2-3-1- ja 4-3-3-formaatioihin, mutta pre-seasonilla hän on käyttänyt myös eri variaatioita 3-5-2-formaatiosta. Hän käytti kolmen topparin taktiikkaa muun muassa tärkeässä Eurooppa-liigan karsintaottelussa Ruzomberokia vastaan.

Yksi joukkueen vahvuuksista tuleekin varmasti olemaan, että se voi laadukkaan ja laajan materiaalinsa ansiosta lähteä täysin eri taktiikoilla eri joukkueita vastaan.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text]

Arvio

Sija: 6

Evertonin materiaalilla top 6 -sijojen ulkopuolelle jääminen olisi suuri pettymys, jopa nyt vaikka kilpailu sijoituksista on ehkä kovempaa kuin koskaan aiemmin. Joukkueella on yksi sarjan parhaista maalivahdeista, vahva puolustus, laadukas keskikenttä ja monipuolinen hyökkäys.

Kaiken lisäksi Ronald Koeman on kertonut, että Everton pyrkii hankkimaan vielä kolme uutta pelaajaa ennen siirtoikkunan sulkeutumista. Toki myös toiseen suuntaan on vielä tulossa liikennettä, sillä muun muassa Ross Barkleyn lähtöä voi pitää jo varmana.

Tärkeää joukkueen kohdalla on nyt yhdistää nämä laadukkaat yksilöt laadukkaaksi joukkueeksi. Alkukaudesta pelaaminen voi olla vielä vähän hakemista, mutta jos Koeman käyttää ajan harjoituskentällä tehokkaasti, saa hän joukkueensa pelaamisen peruspalaset hyvin pian kohdalleen. Näin käydessä, Everton on vähintään mukana kilpailussa europelipaikoista.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö: Evertonilla on hallussaan Valioliigan edellisen kauden sijoituksen parantamisen ennätys. Kaudella 2003-04 se oli 17. ja seuraavan kauden päätteeksi sijoitus oli 4.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text]

Ihanneavaus

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Kokoonpanolista

[table id=49 /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Romelu Lukaku (Manchester United)
Keskushyökkääjä, 24-vuotias

Joukkueen ykköstähden menettäminen on aina kova pala. Lukakulla on takana uransa paras kausi. Väkivahva Belgian maajoukkuehyökkääjä paukutti peräti 25 maalia Valioliigassa. Pelaaja halusi kuitenkin itse lähteä ja suuri siirtosumma mahdollisti vahvistukset monelle eri osa-alueelle.

Kuva: Getty Images

Gerard Deulofeu (Barcelona)
Oikea laituri, 23-vuotias

Deulofeu pelaa kasvattajaseuraansa Kataloniaan. Espanjalaisen rooli pieneni viime kaudella Ronald Koemanin alaisuudessa minimiin ja vastuu jäi 11 valioliigaotteluun. Kevät kului lainalla AC Milanin riveissä.

Kuva: Getty Images

Tom Cleverley (Watford)
Keskikenttäpelaaja, 27-vuotias

Evertonin keskikentältä löytyy niin paljon laatua, että jostain oli luovuttava. Cleverley pelasi viime kaudella vain neljä ottelua Evertonin avauksessa. Myöhemmin englantilainen lainattiin Watfordiin, joka käytti maaliskuussa osto-optionsa keskikenttäpelaajaan.

Kuva: Getty Images

Aiden McGeady (Sunderland)
Oikea laituri, 31-vuotias

McGeady pelasi viime kaudella tehokkaan lainakauden Prestonissa. Mestaruussarjassa tilastoihin kertyi kahdeksan maalia ja yhdeksän maalisyöttöä. Evertonissa irlantilainen ei saanut kolmen kauden aikana paljoakaan aikaiseksi ja pestiin mahtui toinenkin laina Sheffield Wednesdayssa. McGeadyn on nyt aika siirtyä ylijäämäosastolta toisiin maisemiin.

Kuva: Getty Images

Arouna Koné (Sivasspor)
Keskushyökkääjä, 33-vuotias

Hyökkääjäkonkarille ei ole löytynyt käytyä useampaan vuoteen. Viime kaudella Koné pääsi vaihdosta sisään kuudessa sarjaottelussa. Oli koko neljän vuoden ajan lähinnä penkkimiehen roolissa.

Conor McAleny (Fleetwood Town)
Keskushyökkääjä, 24-vuotias

Tyias Browning (Sunderland, laina)
Keskuspuolustaja, 23-vuotias

Matthew Pennington (Leeds, laina)
Keskuspuolustaja, 22-vuotias

Brendan Galloway (Sunderland, laina)
Vasen laitapuolustaja, 21-vuotias

Henry Onyekuru (Anderlecht, laina)
Vasen laituri, 20-vuotias[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Jordan Pickford (Sunderland)
Maalivahti, 23-vuotias

23-vuotias Pickford tuo Evertonille kauan kaivatun vahvistuksen maalivahtiosastolle. Toffeesilta on puuttunut Tim Howardin lähdettyä tasaisen vahva ykkösvahti.

Pickford on potentiaalinen nuorukainen, jolla on takana vakuuttava läpimurtokausi Sunderlandin tolppien välissä. Englantilainen piti neljät nollat Valioliigan heikoimmassa joukkueessa ja joutui torjumaan lähes viidesti per peli. Myös maajoukkueen portteja on kolkutettu, joten parhaimmassa tapauksessa Everton saa Pickfordista ykkösvahdin vuosikausiksi.

Kuva: Getty Images

Michael Keane (Burnley)
Keskuspuolustaja, 24-vuotias

24-vuotias Keane oli viime kauden parhaita puolustajia Valioliigassa. Puolustaja johti Burnleyn alakertaa isännän elkein ja oli myös vaarallinen ase erikoistilanteissa.

Keane tahkosi viime kaudella avauksessa peräti 35 valioliigaottelua ja 3150 peliminuuttia. Puolustajan vahvuuksia ovat pääpallot (4,3 voitettua per peli) ja syötönkatkot, joita mies teki keskimäärin 1,8 ottelua kohden. Voimakasrakenteinen pelaaja voi hoitaa myös oikean laitapuolustajan tontin.

Kuva: Getty Images

Davy Klaassen (Ajax)
Hyökkäävä keskikenttäpelaaja, 24-vuotias

Klaassen on uusi johtohahmo keskikentän kymppipaikalle, joka kantoi Ajaxissa kapteeninnauhaa. Takana on loistava kausi Hollannissa ja 33 otteluun syntyi 14 maalia sekä yhdeksän maalisyöttöä.

Klaassen on vahva pelintekijä kärjen taakse, mutta myös hyvä viimeistelijä. Hollantilainen loistaa myös kaukolaukauksissa.

24-vuotias Klaassen on samanikäinen kuin alkuvuosien jälkeen hiipunut Ross Barkley. Barkley on yhdistetty pois Evertonista, joten hollantilainen voitaisiin nähdä juuri hänen korvaajana.

 

Kuva: Getty Images

Sandro Ramírez (Málaga)
Keskushyökkääjä, 21-vuotias

Sandro oli La Ligan viime kauden yllättävin tehomies. Siirto kasvattajaseura Barcelonasta pienempään Málagaan teki 22-vuotiaalle hyökkääjälle hyvää ja 30 otteluun syntyi 14 maalia La Ligassa.

Everton maksoi Sandrosta vain 5,69 miljoonaa euroa. Tämän tason nuoresta maalipyssystä tuolla hinnalla voidaan puhua kesän suurimmasta ryöstöstä, jonka Málagan alhainen ulosostohinta mahdollisti.

Sandro on hyvin sijoittuva kärki, joka pyrkii murtautumaan keskeltä vastustajan puolustuslinjaan. Pallollisesti taitava espanjainen pamautti myös viime kaudella muutaman komean osuman vapaapotkuista, joten valmiudet erikoistilanteisiinkin on valmiina.

Kuva: Getty Images

Cuco Martina (Southampton)
Oikea laitapuolustaja, 27-vuotias

Martina on Koemanille tuttu mies Southamptonin ajoilta. Jäi viime kaudella vähälle vastuulle Claude Puelin alaisuudessa ja puolustaja nähtiin vain yhdeksässä sarjaottelussa. Evertonissa varavaihtoehto Seamus Colemanin rinnalle.

Kuva: Getty Images

Wayne Rooney (Manchester United)
Piilokärki, 31-vuotias

Rooneyn taso on viime vuosina pudonnut, mutta 31-vuotiaan hyökkääjäkonkarin tulo takaisin kasvattajaseuraan on edelleen seuran kannattajille mieluisa kotiinpaluu. 13 vuoden aikana englantilaisikoni ehti nousta Unitedin kaikkien aikojen maalikuninkaaksi ja kapteeniksi.

Rooney on edelleen monipuolinen vahvistus hyökkäykseen. Kärjen lisäksi Unitedissa tulu pelattua myös kymppipaikalla ja jopa keskikentän keskustassa, jonka englantilaisen pelinlukutaidot ja työmoraali mahdollistavat. Maalien lisäksi laskeutuu myös alas auttamaan puolustajia.

Henry Onyekuru (Anderlecht)
Vasen laituri, 20-vuotias

20-vuotias Onyekuru teki todella kovaa jälkeä Belgian pääsarjassa. Nigerialaisnuorukainen laittoi monelle jauhot suuhun iskettyään 11 otteluun 10 maalia. Myös Arsenal oli perässä, mutta Onyekuru valitsi Evertonin. Viettää ensi kauden lainalla Anderlechtissa.

Kieran Dowell (Everton U23)
Oikea laituri, 19-vuotias

José Baxter (Vapaa pelaaja)
Keskushyökkääjä, 25-vuotias

Shani Tarashaj (Eintracht Frankfurt, palaa lainalta)
Piilokärki, 22-vuotias[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]