Jalkapallokausi 2017-2018 pääsi tiistaina käyntiin oikein kunnolla, kun Lucifer-helleaallon kourissa kärvistelevä Makedonian pääkaupunki Skopje sai kunnian isännöidä UEFA Supercupia. Supercupissa ovat tuttuun tapaan vastakkain Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan edellisen kauden voittajat, ja tällä kertaa siten todelliset jättiläisseurat Real Madrid ja Manchester United.

Manchester Unitedin manageri José Mourinho sai vastaansa entisen joukkueensa, mutta molemmissa joukkueissa pelannut Cristiano Ronaldo aloitti ottelun vaihtopenkiltä. Portugalilainen supertähti oli viettänyt pidennettyä lomaa Confederations Cupin takia, ja saanut siten nauttia myös kesällä syntyneistä kaksospojistaan.

Real Madridin avauskokoonpanon pelaajista kaikki pelasivat ”Los Blancosissa” myös viime kaudella. Avauksesta löytyi myös Gareth Bale. Mourinho oli todennut ennen peliä, että mikäli Bale ei olisi avauksessa, hän haluaisi tehdä walesilaiselle tarjouksen. Jos taas Bale pelaisi, Mourinho jättäisi vokottelut sikseen.

Manchester Unitedin avauksessa nähtiin kaikki kesän kolme hankintaa Victor Lindelöf, Romelu Lukaku ja Nemanja Matic.

Ricardo Portillo 🇸🇻

@RicarPortillo14
#UEFASuperCup
Alineaciones confirmadas para el @realmadrid vs @ManUtd_Es

@Cristiano comienza desde el banquillo.

Ottelu oli saada todella räväkän alun, sillä jo kolmannella minuutilla Bale pääsi yrittämään maalintekoa Maticin vain näennäisistä estelyistä huolimatta. Balen ohjaus meni kuitenkin hieman ylänurkasta ohi.

Unitedin puolustajista oli loukkaantumisten ja pelikieltojen takia pelikelvottomina peräti neljä pelaajaa. Tilaisuutensa sai muun muassa Matteo Darmian, joka oli kuitenkin ajoittain pahassa viennissä. Noin vartin pelin jälkeen Darmian hävisi pääpallon murskaavasti Casemirolle, mutta brasilialaisen pusku töksähti ylähirteen.

23 minuutin pelin jälkeen Unitedin puolustus ei enää kestänyt. Dani Carvajalin nappisyöttö puolustuslinjojen yli löysi paitsion rajamailla odotelleen Casemiron, joka sijoitti pallon varmasti ohi David De Gean.

Puolen tunnin kohdalla pidetyn juomatauon jälkeen United oli saada pelin parhaan tekopaikkansa, kun Ander Herrera riisti Toni Kroosilta pallon. Metrikaupalla paitsiossa majaillut Romelu Lukaku sortui kuitenkin epäkypsään pelinlukuvirheeseen ja kirmasi Herreralta karanneeseen irtopalloon sen kummempia miettimättä.

45. minuutilla United pääsi yrittämään maalintekoa, kun Lukaku voitti ilmataistelussa Sergio Ramosin. Belgialaisen pusku suuntautui kuitenkin suoraan Keylor Navasin käsiin.

Tauolle mentiin ansaitussa Real Madridin 1-0 -johdossa. Suurta jalkapallokarnevaalia ei ensimmäinen puoliaika Skopjen helteessä ollut, mutta madridilaisseura oli jonkin verran etevämpi.

Toisen puoliajan alkajaisiksi Toni Kroos tykitti 18 metristä voimalla kohti maalia, mutta David De Gea esitti loistokkaan yhden käden torjunnan saksalaisen yritykseen.

Real Madridin toista maalia ei tarvinnut kuitenkaan odottaa kuin 52. minuutille. Unitedilla oli omalla rangaistusalueellaan selkeä ylivoimatilanne, mutta niin vain kaksi boksiin jäänyttä mustapaitaa – Isco ja Gareth Bale – pelasivat seinäsyötöllä Iscon täysin vapaaseen tekopaikkaan, josta Espanjan maajoukkuemies ei erehtynyt.

Heti takaiskun jälkeen oli Unitedilla kuitenkin iskun paikka. Ander Herrera keskitti, ja Paul Pogba puski kohti Keylor Navasin maalia. Costaricalainen torjui pallon Romelu Lukakun jalkoihin, mutta kesän jättihankinta pamautti nahkakuulan taivaan tuuliin.

Karim Benzema ehti vielä tuhria yhden tekopaikan ennen kuin oli Manchester Unitedin vuoro onnistua maalinteossa. Nemanja Matic laukoi tulisesti 20 metristä, ja Navas sylki pelivälineen jälleen Lukakun ulottuvilla. Tästä paikasta kookas hyökkääjä ei enää erehtynyt, vaan kavensi tilanteeksi 1-2 United-uransa ensimmäisellä maalilla kilpailullisessa ottelussa.

Romelu Lukaku has now scored 9 goals in his last 6 appearances in European competition.

His first goal for Man Utd. 👊

75. peliminuutilla saatiin verta nurmen pintaan. Madridin maalin edustalla pantiin totisesti kova kovaa vastaan, kun vaihdosta sisään tullut Marouane Fellaini puski paitsi palloon niin myös Sergio Ramosin takaraivoon. Molemmat taistelijat makasivat maassa muutaman minuutin verran, mutta pystyivät kuitenkin jatkamaan peliä. Fellainilla meni tosin paita vaihtoon, sillä nuttu oli sen verran pahasti veren tahrima.

Hetki dramaattisen tilanteen jälkeen Unitedin toinen vaihtomies Marcus Rashford pääsi avopaikkaan, mutta nuorukainen sijoitti pallon takatolpasta ohi.

Viimeiselle kymmenminuuttiselle tultaessa nähtiin myös Cristiano Ronaldon kauden avaus, kun supertähti otetiin kentälle Benzeman paikalle.

Ramosin ja Fellainin kaksintaistelun seurauksena lisäaikaa annettiin peräti seitsemän minuuttia. Heti lisäajan alkajaisiksi Fellaini pääsi jälleen koettelemaan Navasin refleksien toimivuutta. Vain puoli minuuttia tästä, niin toisessa päässä nähtiin loistopaikka Realin vaihtopelaajien toimesta.

Lucas Vazquez peippaili Unitedin puolustajat aivan kuutamolle, mutta maalipaikkaan vapautettu Marco Asensio pamautti pallon päin De Geaa. Syntyneestä kulmapotkusta Ramos pääsi vielä puskemaan, mutta tällä kertaa maalin ohi.

Supercupin voitto meni tälläkin kertaa ymmärrettävästi Mestarien liigan voittajalle, mutta ei Manchester United kovin paljoa maailman parasta seurajoukkuetta jäljessä ollut. Puolustuspelissä on yhä paljon työsarkaa, mutta esimerkiksi Maticin ja Herreran peli oli paljon lupauksia herättävä.

Lopputulos Real Madridille 2-1.