[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text]

Viime kausi

Liverpoolin viime kausi oli valmentaja Jürgen Kloppille ensimmäinen kokonainen Valioliigassa. Saksalainen sai ensimmäistä kertaa rakentaa omannäköistään joukkuetta. Kesän siirtoikkunan merkittävimpiä vahvistuksia olivat maalivahti Lorius Karius, ilmaiseksi toppariosastolle saapunut Joel Matip, laitalinkki Sadio Mané ja keskikenttäpelaaja Georginio Wijnaldum.

Liverpoolin kausi alkoi runsasmaalisella 4-3-voitolla Arsenalista. Syksy starttasi muutenkin hyvin ja ensimmäisen 14 kierroksen aikana voittoja irtosi vahvat yhdeksän kappaletta. Erityisesti hyökkäyspää vakuutti ja mukaan mahtui useammat murskajaiset.

Kokonaisuudessaan Liverpool hävisi syksyn aikana vain kaksi ottelua. Syyskauden jälkeen Uudenvuoden aattona Manchester Cityn nollannut Reds näytti jopa mestarikandidaatilta.

Liverpoolin kauden musta hetki sattui tammikuulle, kun ryhmän bensa alkoi loppua. Merseysidelaiset eivät voittaneet tammikuun neljästä ottelusta ainuttakaan ja päästivät Chelsean ja Tottenhamin samalla karkaamaan. Heikkoihin otteisiin vaikutti myös avainpelaaja Manén matkustaminen Afrikan mestaruuskisoihin.

Helmikuun toisessa ottelussa Liverpoolin kurssi taas kääntyi, kun joukkue onnistui nollaamaan keskinäisessä taistossa Tottenhamin. Tämän voiton jälkeen joukkue hävisi enää kahdesti. Toisen Leicesterille ja toisen Watfordille.

Toukokuun neljästä viimeisestä ottelusta Liverpool onnistui voittamaan kolme ja varmisti näin paikkansa neljän parhaan joukossa sekä paluun Mestarien liigaan.

Cupeissa Liverpool selvisi Liigacupissa semifinaaleihin saakka, mutta Southampton löi joukkueen molemmissa osaotteluissa maalin erolla. FA Cupissa Wolverhampton pääsi yllättämään jo neljännellä kierroksella.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1502201183014{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Sadio Mané

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Liverpoolin tärkeimmäksi pelaajaksi oli kaksi ehdokasta: Sadio Mané ja Philippe Coutinho. Brasilialaisen tulevaisuus Anfieldilla on kuitenkin hieman epävarmaa ja viimeistään sen seurauksena valinta on Mané. Laitahyökkääjän merkityksestä Liverpoolille kertoo paljon se, että viime kaudella joukkueen pistekeskiarvo oli huomattavasti paljon pienempi silloin, kun Mané ei ollut kokoonpanossa. Nopea, taitava ja tehokas pelaaja tuo Kloppin miehistöön todella paljon vaarallisuutta. Hän teki viime kaudella 27 valioliigaottelussa 13 maalia ja antoi 6 maaliin johtanutta syöttöä.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text]

Valmennus

Jürgen Klopp aloittaa toisen kokonaisen kautensa Valioliigassa. Tähän asti hän on onnistunut erinomaisesti viemään Liverpoolin peliä eteenpäin. Toki on hyvä muistaa, että mitä huonommalla mallilla tekeminen on, sitä helpompi sitä on kehittää. Nyt homma menee haastavammaksi, sillä peli oli viime kaudella parhaimmillaan erinomaista.

Joukkueen akilleen kantapää edellisellä sesongilla oli tulosten saaminen matalan prässin joukkueilta, eli yleensä sarjataulukon alemmalta puoliskolta löytyviä miehistöjä vastaan. Kloppin tulee siis saada lisää vaarallisuutta Liverpoolin pitkiin ja hitaisiin hyökkäyksiin. Murtautumistapoja ei vain tuntunut näissä otteluissa löytyvän tarpeeksi.

Tähän ongelmaan saksalaisvalmentajan tulisi löytää ratkaisu. Joukkueen kannattajille tämä on varmasti turhauttavaa. Esimerkiksi viime kaudella joukkue voitti neljän ottelun sisällä Tottenhamin, pelasi Chelsean kanssa tasapelin, mutta hävisi sekä Hullille että Leicesterille.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text]

Arvio

Sija: 4

Arviomme mukaan Liverpool tulee jatkamaan suurin piirtein samalla tasolla kuin viime kaudella. Joukkue tulee varmasti edelleen olemaan parhaimmillaan lähes pysäyttämätön kone, mutta huonoimmillaan se nippu, joka viime kaudellakin hävisi muun muassa kotikentällään Swansealle.

Syy tähän löytyy joukkueen materiaalin kapeudesta ja Kloppin erittäin kuluttavasta taktiikasta. Tämän hetken Liverpoolissa, et pärjää, jos sinulla ei ole rautainen kunto, sillä kilometrejä nykyisellä pelityylillä kertyy valtavia määriä. Vaikka kunto olisi kuinka rautainen, ei sekään aina riitä. Tässä vaiheessa ongelmaksi voinee koitua se, että joukkueella on tietyillä pelipaikoilla erittäin suuri ero ykkös- ja kakkosvaihtoehdon välillä.

Mielenkiintoista on myös se, pelaako Philippe Coutinho Liverpoolissa vielä siirtoikkunan päätyttyä ja jos ei, kuinka se tulee käyttämään hänestä saatavan todennäköisesti yli 100 miljoonan punnan siirtokorvauksen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö: Liverpool-legenda Kenny Dalglishista tuli ensimmäinen pelaajavalmentaja englantilaisessa jalkapallossa vuonna 1985.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text]

Ihanneavaus

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Kokoonpanolista

[table id=52 /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Lucas Leiva (Lazio)
Puolustava keskikenttäpelaaja, 30-vuotias

10 vuotta Liverpoolia edustanut Leiva nousi seurassa oli rikkovassa roolissaan vuosia seuran eliittiä. Parhaimpina kausinaan brassin oikea-aikaiset taklaukset pysäyttivät vastustajia, jopa viidesti ottelua kohden. Viime kausina loukkaantumiset vähensivät roolia ja edellisenä vuonna avausmiinutit jäivät Valioliigassa 12 otteluun.

Kuva: Getty Images

Andre Wisdom (Derby County)
Oikea laitapuolustaja, 24-vuotias

Wisdom sai ensimmäisellä kaudellaan Liverpoolissa vastuuta 12 pelissä. Muuten aika kului lainalla eri seuroissa. Tutuksi tulivat Derby, West Bromwich, Norwich ja viimeisimpänä Red Bull Salzburg. Nyt puolustaja tekee paluun Derbyyn pysyvällä sopimuksella.

Alexander Manninger (Ura päättyi)
Maalivahti, 40-vuotias

Kevin Stewart (Hull)
Puolustava keskikenttäpelaaja, 23-vuotias

Connor Randall (Hearts, laina)
Oikea laitapuolustaja, 21-vuotias[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Mohamed Salah (AS Roma)
Oikea laituri, 25-vuotias

Salah palaa Valioliigaan muutaman vuoden tauon jälkeen aiempaa valmiimpana pelaajana. Edellisellä visiitillä läpilyönti Chelseassa ei onnistunut ja vauhtia jouduttiin hakemaan Roomasta. Viime kaudella egyptiläinen naulasi vahvat 15 maalia ja antoi 11 maalisyöttöä Serie A:ssa.

Salah on salamannopea ja teknisesti taitava harhauttelija. Myös hyökkääjän viimeistelytaidot ovat parantuneet Italiassa. Pikakiiturin tulo tekeekin Jürgen Kloppin hyökkäyksestä vieläkin vaarallisemman.

Kuva: Getty Images

Dominic Solanke (Chelsea)
Keskushyökkääjä, 19-vuotias

19-vuotias Solanke oli vapaana pelaajana Liverpoolilta melkoisen kova kaappaus. Hyökkääjä oli avaintekijöitä Englannin alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruudessa.

Solanke ei saanut Chelseassa mahdollisuuksia edustusmiehistössä. Toissa kaudella englantilainen kuitenkin paukutti seitsemän maalia Hollannin pääsarjaa pelaavan Vitesse Arnhemin väreissä. Solanke ei välttämättä vielä tällä kaudella vakiinnuta paikkaansa Liverpoolin avauksessa, mutta nuorukainen voidaan nähdä tulevaisuuden hankintana.

Kuva: Getty Images

Andrew Robertson (Hull)
Vasen laitapuolustaja, 23-vuotias

Robertsonilla on 23:n vuoden iästään huolimatta jo nyt runsaasti kokemusta isoista peleistä. Viime kaudella skotti avasi 31 valioliigaottelussa Hullin paidassa ja maajoukkueessa vyöltä löytyy 15 peliä edustuksessa.

Robertson nousee puolustajana usein tukemaan hyökkäyksiä. Skotti on kohtuunopea ja pystyy antamaan laidalta hyviä keskityksiä boksin sisään. Vasemman laitapuolustajan paikalla pelasi viime kaudella suurimmaksi osaksi keskikenttäpelaaja James Milner, joten odotettavissa on suora paikka avauksessa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]