Liverpool löysi itsensä erittäin epämieluisasta tilanteesta vain päivää ennen kauden ensimmäistä valioliigaotteluaan Watfordia vastaan, samoin Philippe Coutinho.

Kaikki tietävät Barcelonan haluavan 25-vuotiaasta Coutinhosta Neymarin korvaajan, mutta Liverpool ei ole halukas luopumaan kultakimpaleestaan. Perjantaina brittimedia kertoi brasilialaisen jättäneen virallisen siirtopyynnön – vain tunteja sen jälkeen, kun englantilaisseura oli tiedotteessaan ilmoittanut pitävänsä miehestä kiinni.

Sky Sportsin espanjalaisen jalkapallon asiantuntija Guillem Balagué arvioi perjantaina, että Coutinho on valmis tekemään ”mitä tahansa” päästäkseen Barcelonaan. Pelaaja on tähän asti käyttäytynyt ammattimaisesti, mutta Balaguén mukaan hän pettyi pahasti Liverpoolin kantaan.

Kenties siitä osoituksena oli siirtopyynnön jättäminen sähköpostilla eikä henkilökohtaisesti. Kannattajat eivät katsoneet sitä ja koko saagan ajoitusta hyvällä, vaan moni piti pelaajan toimintaa ”pelkurimaisena”. Twitter täyttyikin nopeasti pettyneiden fanien purkauksista.

Entinen Liverpoolin pelaaja John Arne Riise huomautti osuvasti, että Coutinho rakastaa seuraa eikä faneilla ole syytä vihata häntä tapahtuneen jälkeen. Norjalainen pyysi ihmisten kunnioittavan sitä, että eri pelaajilla on erilaisia unelmia.

Kaikkien osapuolten kannalta olisi parasta, että tilanne saataisiin ratkaistua mahdollisimman pian.

Joka tapauksessa Liverpoolilla näyttää nyt olevan vain huonoja vaihtoehtoja. Seuran on joko myytävä avainpelaajansa kauden alkaessa tai pidettävä kiinni miehestä, joka haluaa pelata toisen seuran paidassa. Barcelonalta tuleva siirtokorvaus olisi massiivinen, mutta hankalassa markkinatilanteessa on helppo ymmärtää Liverpoolin haluttomuus luopua brasilialaisesta. Kaikkien osapuolten kannalta olisi parasta, että tilanne saataisiin ratkaistua mahdollisimman pian.

Liverpool ei ole yksi tilanteensa kanssa. Esimerkiksi Arsenal on kinkkisessä paikassa ykköspelaajansa Alexis Sánchezin kanssa. Jos mies myydään, hänen korvaamisensa on liki mahdotonta. Jatkaessaan Sánchez puolestaan on vapaa vaihtamaan seuraa ilmaiseksi kauden päätyttyä.