Huddersfield nousi viime kauden päätteeksi vastoin ennakko-odotuksia Valioliigaan, ja uutteran pelityylin joukkueesta ja manageri David Wagnerista kasvoi jonkinmoinen ilmiö. Nyt Terrierit on suurin suosikki putoamaan sarjasta, mutta värikäs valmentaja Wagner viittaa ennakkoarvioille kintaalla.

– En välitä niistä, ihan sama aliarvioidaanko meitä vai ei. Niin heidän täytyykin tehdä, Wagner kuittasi Sky Sportsille.

– Teemme parhaamme ja pelaamme omalla identiteetillämme nyt myös Valioliigassa, aivan kuten olemme tehneet siitä lähtien, kun saavuin seuraan. Pysyttelemme omassa peli-ideassamme. Emme aseta itsellemme rajoja emmekä tavoitteita, sillä siinä ei ole mitään järkeä.

– Tiedämme, mistä olemme kotoisin, ja tiedämme, kuinka iso taloudellinen ero meillä on moniin muihin. Silti meillä on oikeus pelata Valioliigassa.

Huddersfieldin paikka Valioliigassa varmistui nousukarsinnassa kahden rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Paineensietokykynsä Wagnerin ryhmä on siis jo todistanut.

– Sanoimme viime kauden aikana usein, että on epärealistista, että Huddersfield pelaisi Valioliigassa. Jalkapallossa kaikki on kuitenkin mahdollista. Me osoitimme, että jopa mahdoton on mahdollista.

– Nyt edessämme on vaikea tehtävä. Tiedostamme sen, mutta se ei muuta sitä asiaa, että olemme kunnianhimoisia. Sen ansiosta pelaamme tässä liigassakin.

Vaikka Huddersfieldin nousun suurimmat sankarit jatkavatkin seurassa, on tulokas ollut myös aktiivinen siirtomarkkinoilla. Joukkueeseen on tullut jo kymmenen uutta pelaajaa, ja yhdestoista on tiettävästi tulossa, sillä Barnsleyn puolustaja Andy Yiadom kävi torstaina seuran lääkärintarkastuksessa.

Huddersfield aloittaa kautensa Crystal Palacen vieraana lauantaina.