Valioliigan hallitseva mestari Chelsea aloittaa kautensa tänään klo 17:00, kun se kohtaa Burnleyn Stamford Bridgellä.

Yksi ennen ottelua puhuttaneista asioista on se, onko Chelsean ennätyshankinta Álvaro Morata avauskokoonpanossa vai ei. 24-vuotias espanjalainen ei ole pelannut uudessa joukkueessaan vielä paljoa ja tähänastiset näytöt ovat jättäneet parantamiseen varaa.

Niin usein jalkapallossa suuri siirtokorvaus kuitenkin tarkoittaa kausikorttia avauskokoonpanoon. Chelsea-valmentaja Antonio Conte kuitenkin vihjasi ennen ottelua, että Morata saattaa aloittaa ottelun vaihdosta ja Michy Batshuayi olisi avauksessa.

– Kyseessä on upea mahdollisuus Michylle. Hän on pelannut jokaisessa pre-season -ottelussa avauksessa ja hänelle on todella tärkeää pelata hyvin, Conte kertoi.

Batshuayin ensimmäinen kausi Chelseassa oli joukkueen menestyksestä huolimatta lähes painajaismainen. Lontoolaisseura maksoi hänestä vuosi sitten noin 40 miljoonaa euroa, mutta hän sai Valioliigassa peliaikaa vain vaivaiset 235 minuuttia eli alle kolme kokonaista ottelua. Ensi kaudella mahdollisuuksia voi kuitenkin tulla reilusti lisää, sillä Conte tuntuu olevan tyytyväinen häneen.

– Michy työskentelee erittäin kovaa. Hän antaa 120 prosenttia harjoitusten ja pelien jokaisella hetkellä.

– Työskentelimme hänen kanssaan erittäin kovasti viime kaudella. Hän ei pelannut paljoa, mutta uskon, että hän sisäisti pelityylimme.