Valioliigan hallitseva mestari Chelsea on aloittanut uuden kautensa täysin väärällä jalalla. Sinipaidat ovat ensimmäisen puoliajan jälkeen Burnleylle häviöllä numeroin 0-3.

Chelsean kapteeni Gary Cahill poisti lontoolaisten junan raiteiltaan jo 14 peliminuutin jälkeen. Englannin maajoukkuetoppari liukutaklasi Burnleyn Steven Defouria rajusti sääreen, ja joutui samantien suihkun puolelle.

Burnley, jonka pallonhallinta oli noin 20 prosenttia ennen Cahillin punaista korttia, otti tilanteesta samantien hyödyn irti. Sam Vokes iski vieraat 1-0 johtoon 24 peliminuutin jälkeen taidokkaalla volleyllä.

Chelsea oli tämän jälkeen aivan hukassa. Stephen Ward tuplasi vieraiden johdon vain varttia myöhemmin, eikä ensimmäinen puoliaika ollut vieläkään tässä.

Vokes puski pallon maalin vielä kertaalleen, kaksi minuuttia ennen puoliaikavihellystä.

Burnleyn voitto olisi Chelsean ensimmäinen häviö Valioliigan avausottelussa 19 vuoteen. The Blues on viimeksi hävinnyt avausottelunsa vuonna 1998.

Onko hallitsevan Valioliiga-mestarin korttipakka lyyhistymässä aivan täysin? Antonio Conten porukan paineet ovat nyt entistä kovemmat.