Chelseasta lainattu Tammy Abraham oli Swansean avauskokoonpanossa heti lauantain avauskierroksella, sillä hyökkääjistä Fernando Llorente on yhä sivussa käsimurtuman takia.

Abraham, 19, on tehnyt suuren vaikutuksen Liberty Stadiumilla pre-seasonin aikana. Neljässä ottelussa verkko heilui kolme kertaa, mutta ensimmäisessä liigapelissä verkko ei vielä heilunut. Pisteet jaettiin Southamptonin kanssa loppuluvuin 0–0.

Manageri Paul Clement on kuitenkin varma siitä, että Abraham osoittautuu hitiksi Swanseassa. Hän sanoo näkevänsä sen nuoren englantilaispelaajan silmistä.

– Tällä hetkellä kysymyksiä on ilmassa, koska hän ei ole joutunut testiin tällä tasolla, mutta muilla tasoilla hän on ollut todella tehokas – hän on tehnyt maaleja, Clement toteaa.

– Ensimmäisenä vuotenaan Mestaruussarjassa hän oli sarjan paras maalintekijä. Hän on erittäin motivoitunut, erittäin päättäväinen ottamaan askeleen eteenpäin. Ja pidän siitä hänessä, näen palon hänen silmissään.

Abraham vietti viime kauden lainalla Bristol Cityssä ja takoi vaikuttavat 26 täysosumaa. Erityisesti hänen nopeutensa ja liikkeensä pistää kentällä silmään.

Abrahamin ominaisuudet ovat hieman erilaisia kuin Llorentella, jonka ollessa kentällä Swansea pelaa hieman suoraviivaisemmin. Joukkueella oli viime kaudella vaikeuksia päästä vastustajan puolustuslinjan selustaan.

– Nyt meillä on erilainen dynamiikka. Tammy on nopea, ellei jopa ryhmän nopein pelaaja, ja Jordan (Ayew) raataa, raataa ja raataa. Yhtäkkiä meillä on liikkuvampi hyökkäyspää, manageri summaa.

Lähde: Wales Online