Barcelona vahvisti hetki sitten ostaneensa Paulinhon kiinalaisesta Guangzhou Evergrandesta. Siirtosumma oli 40 miljoonaa euroa.

Paulinho on pelannut viimeiset kaksi vuotta Kiinassa. Moni muistaa sitä edeltäneen ajan. 29-vuotias Paulinho nimittäin siirtyi Guangzhouhun Tottenhamista.

Spurs osti neljä vuotta sitten Paulinhon brasilialaisesta Corinthiansista. Tuolloin puhuttiin kovan luokan keskikenttäpelaajasta, jonka uskottiin menestyvän Valioliigassa. Avauskaudellaan Paulinho pelasi Valioliigassa 30 ottelua. Seuraavana vuonna mistään ei tullut oikein mitään. Paulinho sai vyölleen vain 15 valioliigapeliä, joista ainoastaan kolme avauksessa. Spurs teki noin kuuden miljoonan euron myyntitappion, kun hänet myytiin Kiinaan 14 miljoonalla eurolla.

Viime syksystä lähtien Paulinho on päässyt taas kahden vuoden tauon jälkeen säännöllisesti Brasilian maajoukkueeseen. Ura on lähtenyt nousuun, mutta aika näyttää, onko mies nykyään todella 40 miljoonan euron arvoinen, ja tekeekö hän Barcelonasta paremman joukkueen.