Nemanja Matic on kovaa vauhtia nousemassa yhdeksi kesän parhaista pelaajahankinnoista. Chelseasta Manchester Unitediin 44,7 miljoonalla eurolla siirtynyt keskikenttämies pelasi vakuuttavasti sekä UEFA Super Cupissa että valioliigakauden avauskierroksella.

Matic pelasi erinomaisesti myös viime kaudella Chelseassa. Siksi moni yllättyi, kun lontoolaisseura myi miehen suoralle kilpailijalleen.

– Chelsealla on tietysti rahaa, mutta tiedän, että minä hankin hänet Stamford Bridgelle. Kun lähdin, tiesin, että hän voisi olla täydellinen pelaaja meille, Mourinho sanoi lehdistölle.

– Mutta en häirinnyt häntä tai Chelseaa. En uskonut (siirron) olevan mahdollinen, ellei jotain erityistä tapahtuisi. Näyttää siltä, että jotain tapahtui, koska hänen agenttinsa sanoi että saadaksemme hänet meidän tarvitsee vain maksaa.

Toinen iso hankinta, Victor Lindelöf, ei ole vakuuttanut samalla tavalla. Otteet UEFA Super Cupissa ja harjoituskaudella eivät vakuuttaneet, ja West Hamia vastaan Lindelöf ei mahtunut lainkaan kokoonpanoon.

– Peluutin häntä Super Cupissa, koska (Phil) Jones ja (Eric) Bailly olivat pelikiellossa. Se peli tuli hänelle liian aikaisin. Victor tarvitsee aikaa ja hän saa sitä.