Valioliigakausi pyörähti käyntiin perjantaina. Samalla olemme ehtineet pelipaikkalistauksissamme keskikenttäpelaajiin saakka.

Nyt vuorossa ovat hyökkäävät keskikenttäpelaajat. Viiteen parhaaseen rajatussa listassa kovia nimiä jäi väkisin ulos. Näin muun muassa siirtohuhujen ympäröimät Philippe Coutinho ja Gylfi Sigurdsson loistavat poissaolollaan.

Kuva: Getty Images

5. Eden Hazard (Chelsea)

Hazard tekee Chelseassa kaikkea mitä hyökkäävältä keskikenttäpelaajalta tarvitaan. Belgialainen on erinomainen 1vs1-haastaja, tekee maaleja ja rakentaa joukkuetoveilleen oivia tilanteita. Hazardin vahvuudet näkyivät myös viime vuoden tilastoissa. Mies teki 36 peliin 16 maalia ja syötti viisi osumaa. Tämän lisäksi luotuja maalipaikkoja oli keskimäärin 2,5 ottelua kohden.

Hazardilta jäi keväällä Valioliigan parhaan pelaajan palkinto saamatta. Nyt kesän loukkaantuminen luo heikot lähtökohdat tälle kaudelle.

Kuva: Getty Images

4. David Silva (Manchester City)

Silva on dominoinut Cityyn keskikenttää jo seitsemän vuoden ajan. Ketterä pelintekijä tunnetaan loistokkaista lyhytsyötöistään ja erinomaisesta pelinäkemyksestään. Silva on kerännyt viimeisen kolmen kauden aikana 25 maalisyöttöä Valioliigassa ja syöttöprosentti on ollut vuosittain vahva 85-88.

Viime vuosina Silva on saanut pelipaikalleen myös kilpailua. Kesän hankinta Bernardo Silva varmistaa sen, että 31-vuotiaan espanjalaisen on venyttävä parhaimpaansa myös tulevalla kaudella.

Kuva: Getty Images

3) Christian Eriksen (Tottenham)

Jo avauskierroksella nähtiin Eriksenia parhaimmillaan, kun tanskalainen pohjusti Newcastlea vastaan Spursin molemmat maalit. Viime kaudella juutti pohjusti peräti 15 maalia ja osui itse tolppien väliin kahdeksan kertaa.

Eriksenin vahvuudet ovat syöttötaitojen lisäksi erikoistilanteissa. Keskikenttäpelaaja onkin taikonut urallaan useamman upean vapaapotkumaalin. Hyvät keskitystaidot tekevät taiturista myös vaihtoehdon kulmapotkuihin.

Kuva: Getty Images

2) Kevin De Bruyne (Manchester City)

Erikoistilannespesialisti, syöttötaituri ja hyvä viimeistelijä. Näillä kolmella vahvuudella voi jokaisella kuvailla De Bruynea. Viime kaudella belgialainen loisti erityisesti pelinrakentajan roolissa, josta osoituksena 18 maalisyöttöä. Lisävahvuutena pelaajan kaukolaukaukset ovat aina yhtä uhkaavia.

De Bruyne pystyy monipuolisuutensa ansiosta pelaamaan myös laidoilla ja keskikentän kesällä. Belgialainen onkin Silvan ohella pelinrakentelussa joukkueen tärkeimpiä palasia.

Kuva: Getty Images

1. Dele Alli (Tottenham)

Alli oli viime kaudella varsinkin keväällä hyökkääjä Harry Kanen Spursin johtopelaajia. 21-vuotias englantilainen tulitti 18 maalia ja alusti seitsemän osumaa Valioliigassa.

Alli löytää sijoittumistaitojensa ansiosta hyvin maalipaikoille ja haastaa ketteryytensä ansiosta puolustajia tehokkaasti 1vs1-tilanteissa. Nuorelta englantilaiselta voidaan odottaa tehokasta vuotta myös tällä kaudella.