Liverpool haki äärimmäisen tärken vierasvoiton Saksasta Mestarien liigan playoff-kierroksen avausosassa, kun Hoffenheim kaatui tiistai-iltana Rhein-Neckar-Arenalla luvuin 2-1.

Avausjakso oli tasainen ja vauhdikas. Hoffenheim sai loistopaikan avausmaalin tekemiseen jo kymmenen minuutin jälkeen, kun tuomari vihelsi isännille rangaistuspotkun Dejan Lovrenin kaadettua Serge Gnabryn. Simon Mignolet onnistui kuitenkin pysäyttämään Andrej Kramaricin luvalla sanoen heikon yrityksen ja lukemat pysyivät koskemattomana – vain hetken.

Nimittäin Liverpoolin nuori oikea laitapuolustaja Trent Alexander-Arnold laukoi komealla vapaapotkullaan vieraat johtoon. Maali oli 18-vuotiaan Englannin nuorisomaajoukkuepuolustajan ensimmäinen Liverpoolin paidassa. Ensimmäisen jakson lopulla kummallakin oli vielä muutama maukas paikka, mutta tauolle mentiin englantilaisten johtoasemassa.

Toisen jakson alussa Hoffenheim onnistui jo maalinteossa, mutta Kramaricin maali tuomittiin paitsioksi.

Liverpool teki viimeisen osumansa vartti ennen loppua. Kentälle sisään vaihdettu James Milner laukoi pelivälineen Hoffenheimin verkkoon. Laukaus kimposi isäntien puolustajan Håvard Nordtveitin rinnasta sisään.

Isäntien Mark Uth laukoi Hoffenheimin kavennuksen ottelun loppuhetkillä. Uth kuoletti keskityksen rinnallaan ja ampui pallon ohi Mignoletin.

Jürgen Kloppin miehistölle vierasvoitto ja kaksi vierasmaalia olivat elintärkeä, sillä seura sai vähintäänkin kiitettävät lähtöasemat ensi viikon toiseen osaan, joka pelataan Anfieldilla keskiviikkona.

Hoffenheim-Liverpool 1-2 (0-1)
35. Arnold 0-1
74. Nordtveit (oma maali) 0-2