Manchester City on käyttänyt uusiin pelaajiin tänä kesänä enemmän rahaa kuin yksikään toinen valioliigaseura, mutta manageri Pep Guardiola on antanut ymmärtää, että hän toivoisi vielä yhtä vahvistusta joukkueen keskuspuolustukseen.

BBC:n mukaan seuran tähtäimessä on tällä hetkellä West Bromwichin kapteeni Jonny Evans. 29-vuotiaan Pohjois-Irlannin maajoukkuepelaajan siirrosta on keskusteltu viime viikkojen aikana, mutta seurat eivät ole päässeet siirtosummasta sopuun.

Mahdollisesta siirrosta tekee erityisen mielenkiintoisen se, että Evans on Cityn naapuriseuran Manchester Unitedin kasvatti. Evans aloitti Unitedin junioreissa jo alakouluikäisenä ja hän kuului seuran edustusjoukkueeseen seitsemän kauden ajan vuosina 2008-2015.

Unitedissa Evans pelasi kaikkiaan 198 ottelua ja juhli kolmesti valioliigamestaruutta. Lähtö West Bromwichiin koitti kesällä 2015, kun Unitedin silloinen manageri Louis van Gaal ei nähnyt puolustajalle käyttöä joukkueessaan.

Legendaarinen United-manageri Sir Alex Ferguson kertoi myöhemmin ”järkyttyneensä” Evansin siirrosta pois Unitedista. Evans itse puolestaan totesi toisessa haastattelussa, ”ettei lähtö tullut yhtään liian myöhään.”

Evansilla on West Bromwichin kanssa vielä kaksi vuotta sopimusta jäljellä. Miestä on havitellut myös Leicester, mutta Kettujen 10 miljoonan tarjouksen West Bromwich torjui.

Manchester Cityn toppariosastolta löytyvät tällä hetkellä loukkaantumisherkkä kapteeni Vincent Kompany, argentiinalainen Nicolás Otamendi ja Englannin maajoukkuepuolustaja John Stones. Neljäs keskuspuolustaja on tällä hetkellä Eliaquim Mangala, mutta hänelle ei uskota Guardiolalta heruvan peliminuutteja.