Evertonin palapelin viimeinen palanen on saatu paikattua. Seura vahvisti keskiviikkoiltana, että islantilainen Gylfi Sigurdsson siirtyy Goodison Parkille viisivuotisella sopimuksella.

27-vuotias Sigurdsson tulee maksamaan Evertonille 49 miljoonaa euroa, eli seuran siirtoennätyssumman. Seuraavaksi käymme läpi, miten Toffees voi hyödyntää keskikenttäpelaajan taitoja.

Keskikentän monitaituri

Sigurdssonin suurin vahvuus on monipuolisuudessa. Islantilainen on tehokas viimeistelijä, syöttötaidoiltaan taitava pelintekijä sekä potkutekniikkansa ansiosta loistava erikoistilannemies niin vapaapotkuihin kuin kulmatilanteisiin.

Evertonissa Sigurdssonille voi löytää monta eri käyttötapaa. Ensisijaisesti herran voi laittaa kärjen alapuolelle hyökkääväksi keskikenttäpelaajaksi jakelemaan palloja perinteisessä kymppipaikan roolissa Wayne Rooneylle ja Sandro Ramírezille. Toisaalta Rooneyn voi valuttaa myös islantilaisen vierelle jättäen Sandron ainoaksi kärjeksi.

Keskitystaidoillaan Sigurdsson soveltuu myös laidalle. Tilastopalvelu Squawka kertookin, että islantilaistaiturin viime kauden luomasta 72 maalipaikasta 48,6 prosenttia tehtiin oikealta laidalta.

Sigurdssonin viime kaudella keräämästä 13 maalisyötöstä peräti kahdeksan oli erikoistilanteista. Tälläkin verukkeella laitapelaajan paikka voi olla keskityksiä viljelevälle pelaajalle parempi vaihtoehto.

Swanseassa Sigurdsson pelasi toisinaan myös hyökkäyksessä. Viimeistelystä tämäkään vaihtoehto ei ole kiinni, sillä islantilainen on naulannut viimeiseen kahteen kauteen 20 maalia Valioliigassa.

Swansealle valtava menetys

Swansea sai Sigurdssonista käyvän käsirahan, mutta pelaajan menettäminen kirpaisee Joutsenien leiriä kovalla kädellä. Islantilainen oli viime kaudella yhdeksällä osumallaan joukkueen toiseksi paras maalintekijä ja kentän suurin johtohahmo. Lisäksi Sigurdsson loi eniten maalipaikkoja koko seurassa (2,1 ottelua kohden).

Sigurdssonille ei myöskään löydy tällä hetkellä selkeää paikkaajaa valmiiksi. Leon Britton ja Roque Mesa ovat alempia keskikenttäpelaajia, eikä Leroy Fer ole islantilaisen veroinen syöttökone.

Korvaajaan hankinnassa tulee kiire, sillä siirtoikkuna sulkeutuu reilun kahden viikon kuluttua. Ampuuko Swansea ohi hutihankinnalla, vai voittaako järki paniikin? Sen näyttävät tulevat viikot.