Yksi kesän odotetuimmista pelaajakaupoista on juuri saatu maaliin. Keväästä asti huhuttu Gylfi Sigurdssonin siirto Swanseasta Evertoniin virallistettiin hetki sitten Evertonin kotisivuilla.

27-vuotias islantilainen keskikenttäpelaaja solmi Evertonin kanssa viisivuotisen sopimuksen. Hänestä tuli Evertonin kesän kahdeksas hankinta, ja samalla seurahistorian kallein hankinta, vaikka aiemminkin tänä kesänä on rahaa palannut huolella.

Everton

@Everton
🔵⚪️ | Welcome to Everton, Gylfi Sigurdsson!

➡️ bit.ly/2w2X6mg

#WelcomeGylfi

Sigurdsson pelasi edelliset kolme kautta Swanseassa. Hän oli mukana niiden kausien aikana yhteensä 53 valioliigamaalissa joko maalintekijänä tai syöttäjänä – kovempi tehosaldo on esittää vain Tottenhamin Christian Eriksenillä. Pelkästään viime kaudella ”tehopisteitä” rekisteröitiin Sigurdssonille 21.

– Toivottavasti luon jatkossakin maalipaikkoja ja teen joukkueelle maaleja, ja autan siten seuraa tavoittelemaamme menestykseen, Sigurdsson asetteli tavoitteitaan siirtouutisen yhteydessä.

– Everton on kunnianhimoinen seura, ja menemme selkeästi hyvään suuntaan. Tärkeintä on, että joukkue voittaa pelejä ja nousee sarjataulukossa ylöspäin – koko kauden ajan.

Toffees-manageri Ronald Koeman myhäili ymmärrettävästi tyytyväisyyttään siirron varmistuttua.

– Olen todella onnellinen, sillä johtokunta ja etenkin puheenjohtajamme Bill Kenwright tekivät kaikkensa saadakseen hänet. Se otti aikansa, mutta lopultakin saimme nimet paperiin, Koeman kuittasi.

– Minun mielestäni hän on yksi pelipaikkansa parhaista Valioliigassa.

Swansea kuittaa Sigurdssonista siirtokorvauksena 45 miljoonaa puntaa eli 49,25 miljoonaa euroa.

Sigurdsson siirtyi ensi kerran Englannin kentille 16-vuotiaana, kun hän liittyi Readingin juniorijoukkueeseen 16-vuotiaana. Ammattilaisura käynnistyi Hoffenheimissa vuonna 2010, ja jo ensimmäisellä kaudella fanit valitsivat hänet seuran vuoden pelaajaksi. Sama huomionosoitus seurasi Swanseassa kausilla 2015-2016 ja 2016-2017.

Ennen pysyvää siirtoaan Swanseaan 50 A-maaottelua pelannut sympaattinen islantilainen pelasi kahden kauden ajan myös Tottenhamissa.