Southamptonin puheenjohtaja Ralph Krueger on kertonut lehdistölle seuran päätöksestä olla myymättä hollantilaispuolustaja Virgil van Dijikia ollenkaan tänä kesänä.

Van Dijk, 26, on ollut koko kesän suuri kiinnostuksen kohde Liverpoolin, Chelsean ja Manchester Cityn keskuudessa. Mikään seuroista ei tosin ole onnistunut tekemään pelaajasta tarpeeksi isoa tarjousta, eivätkä Pyhimykset suotu myymään joukkueensa kapteenia enää kauden alettua. Van Dijk itse tahtoisi vaihtaa joukkuetta, ja hän lähetti seuralle jopa virallisen siirtopyynnön viime viikolla.

Krueger on vahvistanut van Dijkin jäävän ensi kaudeksi St. Mary’s Stadiumille, mutta kertoo, ettei päätös johdu ainoastaan hänen tilanteestaan siirtoikkunassa.

– Virgil ei ole myynnissä tämän siirtoikkunan aikana, mutta se ei ole henkilökohtaista, saksalaispuheenjohtaja kertoi Press Association Sportille. Kyse ei ole hänestä, vaan paljon suuremmasta kuvasta – muutoksesta Southamptonin suuntauksessa.

Southamptonin päätös olla myymättä van Dijkia Valioliiga-kilpailijoille on yksi perusta seuran uudelle projektille. Krueger kertoo, ettei seura tahdo enää myydä parhaita pelaajiaan muualle ja tyytyä sijoittumaan sarjan keskikastiin. Southamptonin uusien miljardööriomistajien myötä seuran tavoitteet ovat nyt paljon korkeammalla.

– Tahdomme kypsyä, tahdomme olla joukkue joka voi hyötyä synergioista jotka luovat viihdyttävämpää jalkapalloa ja takaavat parempia tuloksia kannattajille, ja täten palata Eurooppaan.

– Seuramme uusi omistuskumppanuus on täysin strategiamme takana. Syyskuun ensimmäisenä päivänä näemme kuinka tosissamme olimme ja olemme uusista tavoitteistamme.