Everton kukisti torstai-iltana Eurooppa-liigan playoff-kierroksen avausosassa Hajduk Splitin 2-0 (raportti). Ottelu keskeytettiin useiden minuuttien ajaksi järjestyshäiriöiden takia, ja pelin tapahtumat joutuvatkin UEFA:n tutkintaan.

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla vieraskannattajien päädystä heitettiin kentälle paukkupommeja. Kannattajia myös säntäsi kentälle matkallaan mainosaitoja kaataen. Ottelun slovakialainen erotuomari Ivan Kruzliak komensi pelaajat pois kentältä siksi aikaa, että järjestysmiehet ja poliisi saivat tilanteen haltuunsa.

– Olin pettynyt järjestyshäiriöihin. Haluaisin, että voisimme keskittyä jalkapalloon, ja peli piti keskeyttää. En tiedä, mitä tapahtui, sillä se tapahtui kulmassa, Evertonin manageri Ronald Koeman kommentoi tapahtunutta Independentin mukaan.

Evertonin peliesityskään ei Koemania ilahduttanut.

– Olen todella tyytyväinen avausjaksoon ja todella tyytymätön toiseen puoliaikaan. Hukkasimme hyvän tilaisuuden tehdä enemmän maaleja ja ratkaista ottelupari, Koeman harmitteli.

– Johdimme 2-0 vähän ennen taukoa ja sitten Wayne Rooney sai paikan tehdä kolmannen osuman. Toiselle jaksolle tempomme laski. En usko, että väsyimme tai että vastustaja olisi tehnyt pelin meille vaikeaksi. Teimme sen itse.

– Otteluparissa on kaksi peliä ja paremmalla tuloksella tehtävä olisi helpompi. Kentällä oli ehkä yksi pelaaja, joka pelasi 90 minuuttia korkealla tasolla, ja se oli maalivahti Jordan Pickford, Koeman summaa.