Portsmouth joutuu maksamaan Huddersfieldistä lainatun laitapuolustajan Tareiq Holmes-Dennisin palkan, vaikka miehen kausi päättyi jo lyhyeen polven rustovaurion takia.

Holmes-Dennis, 21, kävi maanantaina leikkauksessa, ja hän on palannut takaisin Huddersfieldiin kuntoutumisjaksoa varten.

– Olen ollut yhteydessä Huddersfieldin kanssa, ja tärkein huolenaiheemme on Tareiq. Se on prioriteettimme. Keskustelut pidetään salassa, mutta prioriteettimme on Tareiq ja hänen jalkapallouransa pitkällä tähtäimellä, Portsmouthin toimitusjohtaja Mark Catlin sanoo.

– Kun hankkii pelaajan vuoden lainasopimuksella, niin lukee sopimuksessa ja molemmat seurat sitoutuvat noudattamaan sopimusta. On toissijaista, onko pelaaja loukkaantuneena vai ei. Se on sopimus, hän jatkaa.

– Kyse on samasta asiasta, kun me lainaamme seuran pelaajia – kuten Michael Smithin Northamptoniin viime kaudella.

Catlin muistuttaa, että loukkaantumiset kuuluvat jalkapalloon.

– Lisäksi, aivan kuten kaikki muutkin seurat, tarkastelemme jatkuvasti vakuutuksia, mutta niiden kustannukset ovat kohtuuttoman korkeita ja syövät merkittävästi pelaajabudjettia, hän korostaa.

Portsmouthin managerin Kenny Jackettin mukaan moni pahimmista vammoista tulee vaarattomilta näyttävissä tilanteissa.

– Tareiq tuli pois varsin aikaisessa vaiheessa. Hän astui hiukan väärällä tavalla nurmelta tekonurmelle ja tunsi jotakin polvessaan, kertaa Jackett.

Lähteet: Portsmouth News, Huddersfield Daily Examiner