Viikonlopun ensimmäisessä valioliigaottelussa kohtasi Southamptonin kanssa pisteet ensimmäisellä kierroksella tasannut Swansea ja West Hamin 4-0 -lukemin murskannut Manchester United.

Ottelun ennakkosuosikista ei ollut epäselvää, mutta pelin alkuminuuteilla kävi selväksi, että huippusuorituksen sattuessa Paul Clementin miehistö on yllätysvalmis.

Ensimmäinen maalintekopaikka aukesikin kotijoukkue Swansealle, kun Jordan Ayewin epäonnistunut keskitys oli yllättää David de Gean, mutta ylärima pelasti Manchester Unitedin.

Vain hetkeä myöhemmin vauhdikkaasti alkaneessa ottelussa punapaidat kuitenkin tasasivat ylärimat, kun Phil Jones puski Juan Matan antaman vapaapotkun poikkipuuhun.

Vauhdikkaan alun jälkeen vierailijat ottivat pelin haltuun, muttei pystynyt luomaan kovin montaa laadukasta maalintekopaikkaa. Näyttikin jo siltä, että tauolle mennään maalittomassa tasatilanteessa, mutta toisin kävi.

Manchester United pääsi yrittämään maalintekoa kulmapotkusta hieman ennen ensimmäisen puoliajan päättymistä. Paul Pogba pääsi puskemaan täysin vapaasti, mutta tuloksena oli jälleen ylärima. Ensimmäisenä maaliviivalle pyörimään jääneelle irtopallolle ehti kuitenkin Eric Bailly, joka tuikkasi joukkueensa 1-0 -johtoon.

Toinen puoliaika

Swansea pääsi toisen puoliajan edetessä hieman paremmin peliin mukaan. Se pystyi luomaan muutamia puolittaisia maalintekopaikkoja lähinnä Tammy Abrahamille, mutta nuoren englantilaishyökkääjän ruuti oli märkää.

Swansea roikkui pitkään ottelussa mukana, mutta Man United ratkaisi ottelun lopullisesti kymmenen minuuttia ennen loppua.

Ensin Romelu Lukaku laukoi kauden kolmannen maalinsa Henrikh Mkhitarjanin syötöstä. Vain hetkeä myöhemmin sama mies toimi syöttäjänä ja tällä kertaa Paul Pogba nosti kauniisti pallon maaliin.

Tämäkään ei vielä riittänyt Man Unitedille, sillä vain minuutteja edellisten osumien jälkeen vaihdosta kentälle tullut Anthony Martial iski vastahyökkäyksestä ottelun loppulukemat 4-0-lukemiin.