Huddersfieldin viimekeväisen sarjanousun myötä Valioliiga sai Jürgen Kloppin lisäksi toisenkin (puoli-)saksalaisen valmentajansa, kun Terrierien manageri David Wagner päätti yhä jatkaa seurassa. Wagner ja Klopp ovat hyviä ystäviä vuosien takaa, sillä miehet ovat paitsi pelanneet ja valmentaneet samassa seurassa, niin Wagner oli myös bestmanina Kloppin häissä.

Wagner ei peittelekään sitä, että miehet vaihtavat usein ajatuksia jalkapallosta myös nyt, kun he valmentavat ensimmäistä kertaa samalla sarjatasolla.

– Tietysti puhumme eri vastustajista ja annamme toisillemme neuvoja. Puhumme siitä, mitä hän on tehnyt joukkuetta A vastaan ja mitä minä joukkuetta B vastaan, Wagner kertoo Sky Sportsille.

– Ei Liverpoolia silti voi Huddersfieldin kanssa verrata. Seurat edustavat kahta aivan eri kokoluokkaa ja siksi hän ei ole antanut minulle neuvoja Valioliigaa koskien. Vastustajista hän antaa vinkkejä kyllä ilman muuta.

– Luulen kuitenkin, että Jürgenin kokemukset Liverpoolin kanssa ovat aivan toisenlaisia kuin omani Huddersfieldin kanssa.

Huddersfield avasi valioliigakautensa hienolla 3-0 -voitolla Crystal Palacen vieraana. Sunnuntaina se pelaa ensimmäisen pääsarjatason kotiottelunsa yli 45 vuoteen. Vieraaksi saapuu viime kaudelta tuttu joukkue, toinen sarjanousija Newcastle.

Wagner ei halua asettaa nousijaryhmälle erityisiä tavoitteita, mutta myöntää, että sarjapaikan säilyttäminen voitaisiin lukea menestykseksi.

 

 

– En olisi tyytyväinen 17. sijaan, koska ehkä voimme sijoittua 14:ksi tai 12:ksi. Minusta me emme tarvitse mitään rajoja. Mutta jos minulta kysytään, olisiko sarjapaikan säilyttäminen menestys, niin kyllä. Ehdottomasti.