Valioliigasunnuntain herkkupalana nähdään Lontoon derby, jossa vastakkain asettuu viime kauden kärkikaksikko Chelsea ja Tottenham. Hyvästä esiottelusta kävi kahden sarjanousijan kohtaaminen Huddersfield-Newcastle.

Huddersfieldille ottelu oli historiallinen, sillä se oli pelannut edellisen kerran pääsarjaottelun kotikentällään yli 45 vuotta sitten. Joukkueen manageri David Wagner oli tuolloin vielä imeväisiässä.

Avausjakso oli kaikin puolin tasaista palloilua, eikä maalipaikoilla varsinaisesti herkuteltu. Newcastle piti hieman enemmän palloa, mutta Huddersfield laukoi ahkerammin. Ensimmäisen puoliajan parhaat tekopaikat siunaantuivat reilun vartin kohdalla Huddersfieldin Tom Incelle ja Newcastlen Matt Richielle.

Squawka

@Squawka
Huddersfield 0-0 Newcastle HT:

Shots: 6-3
Possession: 47%-53%
Chances created: 2-3
Pass accuracy: 83%-74%

All square at the break.

Toista puoliaikaa ei ehditty pelata kuin vajaat viisi minuuttia, kun kotijoukkueen kannattajat saivat syytä juhlaan. Australialainen Aaron Mooy pelasi hyvän seinäpelin Elias Kachungan kanssa ja ampui pallon taidokkaasti takaylänurkkaan. Komea osuma ottelun hahmolta Mooylta.

Vaarallisia maalipaikkoja ei toisella puoliajallakaan liiemmin nähty, vaan pääosaan nousi pikemminkin fyysisyys. Erotuomari nostikin keltaisen lapun taskustaan päätösjaksolla peräti kuusi kertaa, kolmesti kummallekin joukkueelle. Huddersfieldin pakka pysyi päätösvihellykseen asti tiiviinä ja Newcastle sai lähteä kotimatkalle tyhjin käsin.

Mooyn ohella kunniamaininnan Huddersfieldin joukkueesta ansaitsee roteva saksalaistoppari Christopher Schindler, joka hallitsi alakertaa isännän elkein. Schindlerille tilastoitiin muun muassa 12 purkua ja viisi katkoa, ja hän voitti kaikki ilmakaksinkamppailunsa.

Squawka

@Squawka
Christopher Schindler's game by numbers vs. Newcastle:

100% aerial duels won
12 clearances
5 interceptions
4 tackles won
3 blocks

👊

Kun toisesta ottelukierroksesta on pelaamatta vielä kaksi ottelua, on tulokasjoukkue Huddersfield sarjassa Manchester Unitedin jälkeen kakkosena. Oman maalinsa Terrierit on pitänyt puhtaana kummassakin pelissään. Newcastlen tilanne on päinvastainen: Kauden startti on tuottanut Harakoille kaksi tappiota, ja tehtyjen maalien sarake näyttää yhä nollaa.