Manchester Unitedin entinen kapteeni Roy Keane paljastaa Limerick Leaderille ”ainoan syyn” lähdölleen Old Traffordilta.

Keanen lähtö tapahtui vuonna 2005 pian sen jälkeen, kun hän oli kritisoinut seuran omalla TV-kanavalla Unitedin peliesitystä tappio-ottelussa Middlesbrough’ta vastaan. Mies väittää, ettei useilla yhteenotoilla manageri Sir Alex Fergusonin kanssa ollut tekemistä lähdön kanssa.

– Ainoa syy, jonka takia päädyin lähtemään Man Unitedista, oli se, että valitin 5 000 euron sakoista, irlantilainen toteaa.

– Jos en olisi valittanut sakoista, en olisi lähtenyt Man Unitedista. Älkää antako propagandan ja valheiden aivopestä teitä.

Keanen mukaan vastaavia sakkoja mätkäistään harjoituksista myöhästymisestä. Mies päätti valittaa tuolloin asiasta, koska hän ei pitänyt rangaistustaan asianmukaisena.

– Olenko ylittänyt rajan? Totta h-tossa olen. Man United sakotti minua noin puolella miljoonalla punnalla urani aikana, mutta se johtui ulosajoista ja olen aina nostanut käteni pystyyn. Ironisesti lähtö tapahtui silloin, kun valitin 5 000 euron sakoista.

Unitedista Keane siirtyi skottiseura Celticiin. Hän päätti pelaajauransa vuonna 2006 ja toimii tätä nykyä Irlannin maajoukkueen apuvalmentajana.