Valioliigakierroksen odotetuimmassa ottelussa sunnuntai-iltana klo 18 asettuvat vastakkain viime kauden ykkönen Chelsea ja kakkonen Tottenham, viimeksimainitun tämän kauden kotistadionilla Wembleyllä. Chelsean joukosta on poissa joukkueen viime kauden paras maalintekijä Diego Costa, joka on kieltäytynyt palaamasta Lontooseen odottaessaan siirtoa Espanjaan ja Atlético Madridiin.

Tottenhamin manageri Mauricio Pochettinon mielestä pelaajien itse itselleen ottamasta vallasta on tulossa yhä suurempi ongelma jalkapalloilun parissa. Jo viime kauden aikana lakossa oli ainakin Dimitri Payet, ja ennen alkanutta kautta yhteistoiminnasta oman seuransa kanssa ovat kieltäytyneet ainakin Gylfi Sigurdsson ja Virgil Van Dijk.

 

 

– Se on ongelmallista. Kaikkein tärkein on aina seura ja heti sen jälkeen tietenkin fanit. Sitten tulevat pelaajat, managerit ja valmennusjohto, Pochettino listaa arvojärjestyksensä Sky Sportsin sivuilla.

– On kaikille seuroille todella vaarallista, jos pelaajat alkavat nostaa itseään seuran ja fanien yläpuolella.

– Itse en ole sitä kokenut. Ehkä minulla on ollut tuuria, sillä Espanyolissa, Southamptonissa ja täällä Tottenhamissa kaikki on ollut hyvässä tasapainossa. Hyviä pelaajia tietysti tarvitaan, mutta todella tärkeää on myös se, mikä heidän asenteensa on ja kuinka he käyttäytyvät, Pochettino naulaa.