Valioliigakierroksen odotetuin kohtaaminen pelattiin tarunhohtoisella Wembleylla, jossa viime kauden kakkonen Tottenham isännöi puolustavaa mestaria Chelseata. Ottelusta muodostuikin odotetun vauhdikas ja intohimoinen.

Kotijoukkue Tottenham pääsi otteluun parhaalla miehistöllään, mutta Chelsealta oli poissa kolme tärkeää pelaajaa. Ottelua seurasivat katsomon puolelta avauskierroksella pelikieltoon joutuneet Cesc Fábregas ja Gary Cahill sekä toipilas Eden Hazard.

Jo ensimmäisellä kymmenminuuttisella nähtiin kaksi erinomaista maalipaikkaa. Ensin Cesar Azpilicuetan keskitys löysi Álvaro Moratan pään, mutta espanjalaisen pusku meni hieman Tottenham-maalin ohi. Pari minuuttia myöhemmin Harry Kane tykitti voimalla kohti Thibaut Courtois’n maalia, mutta kova laukaus suuntautui turhan keskelle.

Ensimmäisen puoliajan ainoassa maalissa on näytettävää kaikkiin highlight-koosteisiin, ja kenties kyseessä oli jopa koko kierroksen komein maali. Chelsea sai vapaapotkun hyvältä paikalta paristakymmenestä metristä, ja pallon taakse asettui Marcos Alonso. Espanjalaisen vapari kiersi jokseenkin täydellisenä hiuksenhienosti muurin yli ja maalin ylänurkkaan.

Spurs have now failed to keep a clean sheet in each of their last 11 games at Wembley.

H̶o̶m̶e̶ ̶s̶w̶e̶e̶t̶ ̶h̶o̶m̶e̶.̶ 🏟

No defender has scored more Premier League goals (7) since the start of last season than Marcos Alonso. 🔵

Stunning free-kick. 👏

Ubeydullah Şengül

@ubeytsengul
Are you human ??? Marcos Alonso

Tasoitusosumaa himoitsi kaikkein ahnaimmin hyvällä asenteella pelannut kahden edellisen kauden maalikunkku Harry Kane. Sadatta Spurs-maaliaan jahtaava Kane piti kovilla paitsi Courtois’ta niin myös maalipuita, sillä tolppa oli epäilemättä lähellä haljeta Kanen painokkaan laukauksen edessä 42. minuutilla.

Maaleja Tottenham ei kuitenkaan saanut sen paremmin Kanen yrityksistä kuin Christian Eriksenin koko rankkarialueen läpi liuenneesta hyvästä vaparikeskityksestäkään. Alonson kaunis vaparimaali jäi ensimmäisen puoliajan ainoaksi maaliksi, jokseenkin pelitapahtumien vastaisesti. Kaikki avausjakson tilastot kirjattiin nimittäin suvereenisti Tottenhamin eduksi.

Spurs 0-1 Chelsea HT:

Shots: 13-4
Possession: 58%-42%
Chances created: 10-3
Pass accuracy: 86%-72%

Alonso's free-kick the difference. 🎯

Tottenhamin ja etenkin Kane-Eriksen -kaksikon vyörytys jatkui toisellakin puoliajalla, mutta Chelsean puolustus kesti, vaikka Cahillin poissaolo näkyikin alakerran toiminnassa selvästi.

Spurs oli jatkossakin hallitseva osapuoli, mutta 70. peliminuutin kohdalla Chelsea oli päästä iskemään vastahyökkäyksestä. Morata sai pallon jo hyvään vetopaikkaan, mutta Jan Vertonghen ehti juuri ja juuri blokkaamaan laukauksen kulmapotkuksi. Kulman jälkitilanteesta Victor Moses ampui hyvästä paikasta yli.

Chelsea sai hyvistä tilanteistaan selvästi lisää intoa, sillä vain pari minuutia myöhemmin 0-2 oli jälleen todella lähellä. Terävästi esiintynyt Willian kolisteli nyt vuorostaan maalin kehikkoa alueen ulkopuolelta lähteneellä vedollaan.

79. peliminuutilla Chelsea-luotsi Antonio Conte vaihtoi Michy Batshuayin kentälle Álvaro Moratan tilalle. Kovaa taistoa peliminuuteista espanjalaisen kanssa käyvä Batshuayi osuikin maalipuiden väliin vain kolme minuuttia myöhemmin, mutta pahaksi onnekseen väärään päähän. Batshuayin pusku Tottenhamin vapaapotkuun oli varmasti tarkoitettu tolpan toiselta puolelta, mutta tuloksena olikin poikkeuksellisen kaunis ja kliininen oma maali.

Chelsea ei kuitenkaan taipunut, vaan esiin nousi jälleen jo loistavan viime kauden pelannut, mutta näköjään entistäkin kuumempi Marcos Alonso. Chelsea riisti pallon keskiviivan tuntumassa Hugo Lloris’n heiton jälkeen ja käynnisti nopean vastahyökkäyksen. Vaihdosta hieman aiemmin sisään tullut Pedro vapautti Alonson, joka sujautti pallon Lloris’n kainalon alta maaliin.

Premier League goals scored in 2017:

Marcos Alonso (7)
Diego Costa (6)

🤷‍♂️

Pelillisesti Tottenham oli ottelussa niskan päällä, mutta koska Kanen sihti oli hitusen epätarkka eikä Eriksenin aina vaarallisista vapareista saatu yhtä omaa maalia lukuun ottamatta mitään aikaiseksi, palkittiin paremmin viimeistellyt Chelsea kolmella pisteellä. Sinipaitojen itsestäänselvä illan sankari oli luonnollisesti wing-back Marcos Alonso.

2016/17: Spurs go the entire season unbeaten at White Hart Lane. 💯