Valioliiga.comin asiantuntija Mixu Paatelainen seurasi silmä tarkkana sunnuntain makupalan Tottenham-Chelsea. Pisteet vei mukanaan hallitseva mestari Chelsea maalein 2-1.

Mixu. Chelsea voitti, mutta millä asein?

– Chelsea oli huono hyökkäyspäähän. Mitään ihmeellistä ei siihen suuntaan tapahtunut. Ensimmäinen maali tuli hienosta vaparista ja toinen Tottenhamin isosta virheestä. Rakentelun kautta Chelsea ei juuri tilanteita saanut, Paatelainen sanoo.

Eden Hazardin puuttuminen näkyy todella selvästi. Hänen nopeutensa, peliälynsä ja ratkaisunsa loistavat poissaolollaan. Yllätyin siitä, että Antonio Conte laittoi Pedron vasta niin myöhään kentälle. Odotin häntä paljon aikaisemmin tuomaan oivalluksia ylös.

Mutta puolustus näytti pitävältä?

– Kyllä, puolustus oli vahva. Conte oli rakentanut oman pelaamisensa juuri puolustamisen kautta. Ja kotityöt oli tehty hyvin. Oli toimiva veto laittaa keskikentän keskelle kolme pelaajaa vierekkäin David Luizin johdolla rikkomaan Spursin vahvin osa-alue eli kymppipaikan pelaaminen. Se toimikin erittäin hyvin. Spurs ei saanut normaalia määrää maalipaikkoja sieltä.

– Onneakin oli tietysti matkassa. Harry Kanen laukaus olisi voinut yhtä hyvin mennä maaliin. Mutta kaiken kaikkiaan hyvä puolustusvoitto Chelsealta.

Olisiko Spurs ansainnut mielestäsi enemmän?

– Olisi. Spurs ei pelannut huonosti, mutta kuten sanottua, Chelsea puolusti avainalueilla hyvin. Mutta tällaista jalkapallo on: näyttävämpi joukkue hävisi, Chelsea kuittasi kolme pistettä.

– Mutta ei Spurs-fanien kannata laittaa päätä pusikkoon tämän tappion myötä. Joukkue tulee olemaan korkealla tämän kauden sarjataulukossa.

Mitä muuta jäi viikonlopusta mieleen?

– Man Unitedin vahva pelaaminen. Joukkue on aloittanut kautensa loistavasti. Isoimmat nimet tuntuvat olevan vireessä: kaksi ottelua ja Romelu Lukakulla kolme maalia. Harvemmin maalitilastossa hirmuisen korkealla oleva Paul Pogba on iskenyt jo kaksi maalia. Tulitukea tulee jopa puolustuksesta ja vaihtopenkiltä. Unelma-avaus José Mourinhon miehille.

Mixu Paatelainen

Valioliigahistorian ensimmäinen suomalaispelaaja ja Suomen maajoukkueen entinen päävalmentaja Mixu Paatelainen toimii Valioliiga.comin analyytikkona koko kauden ajan. Mixun Special One -palstalla on luvassa kolumneja ja videoita, joissa taktiset huomiot näyttelevät pääosaa (uutinen).