Hollannin maajoukkuelegenda Ruud Gullitin mukaan Chelsean managerin Antonio Conten pitäisi pyytää Diego Costalta tämän kohtelua anteeksi, jotta hyökkääjän siirtosaagassa päästäisiin eteenpäin. Costa ei ole palannut Chelsean harjoitusvahvuuteen kesälomansa jälkeen ja toivoo siirtoa Atlético Madridiin.

Aiemmin kesällä Costa kertoi lehdistölle, että Conte ilmoitti tekstiviestillä viime kaudella 20 maalia tehneelle kärkimiehelle, ettei tällä ole paikkaa hänen joukkueessaan.

– Chelsean tahmea alku liittyi Diego Costan kohteluun. On vähän outoa kuulla kauden päätteeksi, ettei ole enää tervetullut joukkueeseen, ja nyt Costa harjoittelee jossain päin Brasiliaa, Gullit sanoi BBC Radio 5livelle.

– Se ei ollut hyväksi Costalle, ei seuralle eikä kellekään muullekaan. Se tekstiviesti ei ollut viisaasti tehty.

– Se oli Contelta virhe, ja toivottavasti hän on oppinut siitä. Conte voi yhä tehdä asialle jotain, pyytää Costalta anteeksi ja kutsua tämän juttelemaan, Gullit uskoo.

– On tärkeää hoitaa asiat kasvotusten. Ei ole välttämätöntä pitää toisesta, mutta toista täytyy kunnioittaa. Jos Costa ei halua palata takaisin, niin sitten Chelsean pitää löytää seuran kannalta paras ratkaisu.

Anteeksipyynnön tarve voi olla molemminpuolinen, sillä espanjalaisen AS:n mukaan Chelsea on valmis myymään Costan Atlético Madridille, jos tämä pyytää ensin seuralta käytöstään ja kohua herättäneitä lausuntojaan anteeksi.

Ruud Gullit pelasi Chelseassa vuosina 1995-1998, joista kahden viimeisen kauden ajan hän myös valmensi joukkuetta.