Watford teki vajaat pari viikkoa sitten merkittävän siirron pelaajamarkkinoilla, kun se naarasi riveihinsä brasilialaisesta Fluminensesta nuoren Richarlisonin 14,2 miljoonalla eurolla. Ensimmäiset merkit viittaavat vahvasti siihen, että 20-vuotias Brasilian maajoukkuehyökkääjä on ollut totisesti maksetun summan väärti.

Vahvojen mediahuhujen mukaan myös Chelsea oli Richarlisonista kiinnostunut, mutta nuorimies suuntasi mieluummin seuraan, jossa vastuuta oli tarjolla heti. Eikä ratkaisua ole toistaiseksi ole tarvinnut katua.

Avauskierroksen trillerin Liverpoolia vastaan brassilaituri aloitti vielä penkiltä, mutta päästyään nurmen puolelle hän alusti lisäajalla syntyneen 3-3- -tasoitusmaalin. Lauantaina Richarlison pelasi vieraissa Bournemouthia vastaan valioliigauransa ensimmäisen ysikymppisen, ja vastasi Herhiläisten ensimmäisestä osumasta 2-0 -voitossa.

– Richarlison teki ahkerasti hommia, ei väistellyt kaksinkamppailuja ja osoitti fyysisyyttään. Charlie Daniels näkee avausjakson lopun taidonnäytteestä painajaisia. Hieno avauskokoonpanodebyytti ja ansaittu maali, ja maaleja olisi voinut tulla pari lisääkin. Hän suorastaan uhkuu itseluottamusta, arvioi paikallislehti Watford Observer Richarlisonin peliä ja valitsi hänet ”heittämällä” pelin parhaaksi pelaajaksi.

Samainen lehti antoi Richarlisonille jo lisänimen ”Nuori taikuri”. Vaikuttaa varsin todennäköiseltä, että brassista voi kasvaa vielä todellinen tähti, sillä Valioliigaan sisääntulo ei kalpene lainkaan toiselle saman maan nuorisotähdelle, tammikuussa Manchester Cityyn kovalla kohulla siirtyneelle Gabriel Jesusille.

Richarlisonin maineikkaampi ikätoveri on tosin jo noussut nuorista A-maajoukkueeseen, muttei askel Richarlisonillakaan välttämättä kaukana enää ole.

Englannin kieli vielä hakusessa

Watfordin valmentaja Marco Silva haluaa kuitenkin antaa suojatilleen työrauhan ja toivoo malttia tämän kehityksen ja Valioliigaan sopeutumisen suhteen.

– Richarlison on pelaaja, jonka tunnen erittäin hyvin ja jota analysoin tarkasti viime kuun aikana. Hän on tietysti vasta 20-vuotias poika, joka ei puhu juuri lainkaan englantia, Silva selvitti pelin jälkeen Sky Sportsin mukaan.

– Hänen on nyt aika oppia kaikenlaista, mutta hän on mahtava lahjakkuus ja me uskomme häneen.

– On kuitenkin tärkeää, että pysymme hänen kanssaan maltillisina emmekä kasaa pojalle liikaa paineita. Hän tulee tekemään ankarasti töitä joka päivä, ja se on kaikkein tärkeintä. Kaikki on kuitenkin helpompaa, kun lahjoja löytyy, Silva toteaa.

Portugalilaismanagerilla oli totisesti syytä tyytyväisyyteen, sillä vierasvoitto oli Watfordin ensimmäinen sitten tammikuun. Silva puolestaan oli juhlinut vierasvoittoa viimeksi huhtikuussa 2016, valmentaessaan vielä Olympiakosia.

 

 

 

 

Nuorella brassilaiturilla on onneksi manageri Silvan kanssa yhteisenä kielenä portugali, eikä Silva ole muutoinkaan suojattinsa sopeutumisesta huolissaan.

 

– Hän pärjää hyvin. Hänen mielessään on unelma, ja saavuttuaan tänne on sopiva hetki näyttää se kaikille.