Wayne Rooney on palannut.

Onhan se toki vielä liian aikaista noin väittää. Vasta kaksi valioliigakierrosta on takana. Mutta se on kaikkien myönnettävä, että alku on ollut lupauksia herättävä.

Viime kaudella Rooney sai hyvin vaihdellen peliaikaa. 25 valioliigaottelussa maaleja syntyi viisi. Puhuttiin auringonlaskusta. Että ura alkaa olla paketissa.

Mutta mitä vielä. Lokakuussa 32 vuotta täyttävä Rooney on aloittanut tuoreen Everton-pätkänsä tehokkaasti. Kaksi valioliigaottelua, kaksi maalia. Ne ovat muuten Evertonin ainoat maalit tämän kauden Valioliigassa.

Kahdella osumallaan Rooney on sarjan maalipörssissä jaetulla toisella sijalla. Englantilaisista vain Leicesterin Jamie Vardy on pystynyt samaan. Maaottelutauko lähestyy, joten on aiheellista kysyä: pitäisikö Rooney kutsua takaisin maajoukkueeseen?

Seitsemästä kaksi varmasti pois?

Kysymys luonnollisesti kiinnostaa erityisesti Englannissa. Rooney ehti jo kertoakin lehdistölle, että hän aikoo lähipäivinä jutella maajoukkueasioista päävalmentaja Gareth Southgaten kanssa.

Viime maaottelutauolla (kesäkuussa) kutsun saivat hyökkääjistä Harry Kane, Raheem Sterling, Jermain Defoe ja Marcus Rashford. Hyökkäyspään paikoista taistelevat myös Vardy ja tietyin varauksin Daniel Sturridge.

Sturridge vasta palailee pelikuntoon. Defoe puolestaan ei ole kesän jäljiltä tarpeeksi kovassa tikissä. Asian vahvisti Bournemouth-manageri Eddie Howe. Eli jäljellä ovat Kane, Sterling, Rashford, Vardy – ja Rooney.

Lallanan loukkaantuminen Rooneyn onni?

Englanti kohtaa tulevissa MM-karsintaotteluissaan Maltan ja Slovakian. Joukkue nimetään torstaina. Ketkä tahansa edellä mainitusta viisikosta voisivat perustellusti ottaa paikkansa joukkueesta. Mutta kaikki eivät välttämättä mahdu mukaan. Rooneyn pelastukseksi voi koitua se, että Adam Lallana on yhä loukkaantumisen vuoksi sivussa. Viisikosta Rooney kun voi pelata myös kymppipaikalla.

Southgaten torstaiset valinnat voivat kertoa omaa tarinaansa. Jos Rooney nyt otetaan takaisin maajoukkueeseen, ensi kesän MM-joukkueeseen mahtuminen on vain miehestä itsestään kiinni.