Valioliigan suurimpiin mestarisuosikkeihin kuuluva Manchester City aloittaa viikonlopun kierroksen vierasottelulla Bournemouthia vastaan.

Cityllä on alla vierastasapeli Evertonia vastaan. Tuossa pelissä Cityn Kyle Walker ajettiin suihkuun, ja manageri Pep Guardiola kävi ottelun jälkeen kovilla kierroksilla.

Viasatin jalkapalloasiantuntija Pasi Rautiainen näkee Guardiolan käytöksessä huolestuttavia merkkejä.

– Pidän hänen ajattelutavastaan, kun mietitään futista ja hänen joukkueitaan. Ajattelin, että nyt paineet olisivat pienemmät, kun hän on tottunut tiettyihin asioihin ja saanut vahvistuksia, Rautiainen sanoo Valioliiga.comille.

– Ilmassa on kuitenkin merkkejä kentän ulkopuolelta, että kun olet kokenut niin paljon ja voittanut lähes kaiken, niin rauhoitu! Tuo voi tarttua tietyllä tavalla pelaajistoon. Jossain vaiheessa pitää myös päästää irti. Ota Everton-hommasta positiivinen irti! Se oli suuri saavutus, tasapeli vajaalla hyvää Evertonia vastaan.

”Näen pelon merkit ilmassa”

Kriisejä Cityn tilanteesta ei vielä kannata kuitenkaan rakennella. Neljä pinnaa kahdesta pelistä on kohtuullisen hyvä saldo.

– Minun tekisi mieli sanoa Pepille: ”Rauha, hengitä, puhalla, nuku hyvin. Ota lasi viiniä illalla, sillä sinulla on hyvä joukkue. Kyllä he osaavat pelata futista.” Näen pelon merkit ilmassa, ettei vaan hyvä kausi kaatuisi tuollaisiin asioihin.

Rautiainen antautuu samalla pohtimaan, osaako Guardiola ottaakaan rauhallisesti jalkapalloon liittyviä asioita. Hän on itsekin asioihin intohimolle suhtautuva ihminen.

– Ihmiset ovat erilaisia. Minunkin on vaikea ottaa rauhassa. Usein vauhti on niin kova heillä, jotka rakastavat omaa asiaansa. Minäkin tarvitsen ympärilleni ihmisiä, jotka vetävät hihasta ja sanovat: ”Iisisti Pasi, kaikki järjestyy.” Pepillähän on armeija näitä ympärillä. Toivon, että hänellä on ympärillä ihmisiä, jotka sanovat, että rauhallisesti.

Rautiainen on tuttuun tapaan lauantaina Viasatin Valioliigastudiossa kello 14 alkaen. Lähetyksen otteluina ovat Bournemouth-Manchester City ja Newcastle-West Ham.

Viasatin kanavat ovat tulevana Superviikonloppuna vapaassa katselussa perjantaiaamusta kello kahdeksasta alkaen.