Carabao Cupin eli Englannin liigacupin toinen kierros pelattiin valmiiksi keskiviikkoiltana. Kaikissa kuudessa ottelussa oli toisena osapuolena valioliigajoukkue, mutta ruumiitakin saatiin, sillä vain neljä näistä selvitti tiensä jatkoon.

Burnley haki Blackburnista jatkopaikan verrattain helposti maalein 2-0. Se vei laukaukset kohti maalia luvuin 8-1, ja teki molemmat osumat jo avausjaksolla. Maaleista vastasivat kesällä hankitut Jack Cork ja Robbie Brady.

Samoin 2-0 -lukemin voittonsa haki vieraskentältä myös West Ham, joka teki niin ikään maalit jo ensimmäisellä 45-minuuttisella. Varsin varamiehisellä miehistöllä pelanneen Hammersin maalit tekivät Diafra Sakho ja Andre Ayew. Neljännellä sarjatasolla pelaavan Cheltenhamin suomalaispelaaja Daniel O’Shaughnessy istui koko pelin vaihtopenkillä.

Valioliigassa kaksi nollapeliä pelannut Huddersfield joutui yllättäen antautumaan Rotherhamia vastaan jo ensimmäisellä peliminuutilla. Philip Billing ja Joe Lolley kuitenkin osuivat kotijoukkueella toisella jaksolla kahdesti kahden minuutin sisällä ja käänsivät pelin Terrierien eduksi.

Illan suurin yllätys koettiin Southamptonissa, kun viime kaudella Liigacupin loppuotteluun Manchester Unitedin haastajaksi edenneen Saintsin taival katkesi tällä kertaa jo ensimmäisessä ottelussa. Wolverhampton haastoi suhteellisen vahvalla kokoonpanolla pelanneen Southamptonin tilastojen valossa tasapäisesti ja iski toisella puoliajalla tarvittavat maalit.

Minkäänlaista epäselvyyttä ei päässyt syntymään Stoken paremmuudesta Rochdalea vastaan. Jo avausjaksolla kolme maalia tehneen Pottersin kapellimestarina hääri Joe Allen, joka teki kaksi maalia ja alusti lisäksi Peter Crouchin maalin. Mihin walesilainen olisikaan pystynyt, jollei häntä olisi otettu vaihtoon puoliajalla? Loppulukemat viimeisteli kymmenisen minuuttia ennen pelin päätöstä nuori Ramadan Sobhi.

Pitkän kaavan kautta mentiin Newcastlessa, jossa Nottingham pudotti valioliigajoukkueen jatkoajan jälkeen. Varsinaisen peliajan kaikki neljä maalia nähtiin jo ensimmäisellä puoliajalla. Newcastlelta maalinteossa onnistuivat Aleksandar Mitrovic ja Ronaldo Aarons. Jason Cummings teki molemmat Forestin osumat. Jatkoajalla sankariksi nousi vasta 20-vuotias Tyler Walker. Huuhkajien Thomas Lam ei ollut Nottinghamin kokoonpanossa.

Blackburn-Burnley 0-2
Cheltenham-West Ham 0-2
Huddersfield-Rotherham 2-1
Newcastle-Nottingham 2-3 ja.
Southampton-Wolverhampton 0-2
Stoke-Rochdale 4-0

Seuraavalle kierrokselle tulevat mukaan loputkin seitsemän valioliigajoukkuetta. Kierroksen 16 otteluparia arvotaan torstaiaamuna klo 6.15 Suomen aikaa Pekingissä. Ottelut pelataan hieman syyskuun puolivälin jälkeen.