Elokuun siirtoikkunassa Chelseasta Watfordiin siirtynyttä Nathaniel Chalobahia pidetään yleisesti yhtenä kesän parhaista kaappauksista. 22-vuotias Chalobah oli liittynyt Chelsean organisaatioon jo 10-vuotiaana, mutta koska ovi Bluesissa tuntui pysyvän kiinni, oli aika kypsä maisemanvaihtoon.

Ainakin ensimäiset merkit viittaavat siihen, että Chalobahin urakaaren kannalta siirto kannatti, sillä nuorimies kutsuttiin syyskuussa ensimmäisen kerran Englannin A-maajoukkueen mukaan.

Minkäänlaista kaunaa Chalobah ei kasvattajaseuraansa kohtaan kanna, vaan hän ymmärtää kilpailutilanteen olevan Chelseassa äärimmäisen kova.

– Kaikki tietävät, että Chelseassa on vaikea lyödä läpi. Chelsea on maailmanluokan seura, jossa on maailmanluokan pelaajia, eikä joukkueeseen ollut helppo mahtua. Yritin vain keskittyä parhaani mukaan, mutta nyt Chelsea on menneisyyttä, Chalobah totesi lehdistötilaisuudessa Independentin mukaan.

– Chelseassa on kovat paineet voittaa pelejä eikä managerin ole helppo antaa nuorille pojille tilaisuuksia. Tein silti aina parhaani tilaisuuden saatuani.

– Valioliigassa on paljon hyviä nuoria englantilaispelaajia. Seurojen pitäisi peluuttaa nuoria rohkeammin, sillä vain siten kokemusta karttuu, Chalobah muotoili yleisemmällä tasolla.

Vielä vieraspelissä Maltaa vastaan Chalobah ei päässyt maajoukkuedebyyttiään tekemään. Seuraavaksi hän odottaa tilaisuuttaan kotipelissä Slovakiaa vastaan Wembleyllä. Näyttöpaikkoja maajoukkuemanageri Gareth Southgatelle mies uskoo kuitenkin Watfordissa riittävän.

– Watfordissa minulla on tilaisuus esitellä taitojani. Juuri nyt asiat seurassa sujuvat hienosti. Toivon vain saavani jatkossakin kutsuja maajoukkueeseen.

Chalobah sai pelata Chelseassa kaikkiaan kymmenessä valioliigaottelussa. Maajoukkuepaita on nuorten maajoukkueista miehelle hyvinkin tuttu, sillä sierraleonelaissyntyinen Chalobah on pelannut peräti huimat 40 maaottelua Englannin alle 21-vuotiaissa. Lukema on James Milnerin jälkeen toiseksi eniten.

Kutsu Watfordista Englannin paitaan oli historiallinen, sillä edellisen kerran Watfordin pelaaja kutsuttiin A-maajoukkueeseen 34 vuotta sitten, kun John Barnes pelasi maajoukkueessa.